Take a fresh look at your lifestyle.

CASCADA VICTORIA, FUMUL CARE TUNĂ

0

Cascada Victoria este situată la granița dintre Zimbabwe și Zambia. Localnicii numesc cascada fumul care tună. Are o înălțime de peste 500 de metri și este vizibilă de la 40 km.

În nopțile cu lună plină se crează un bizar curcubeu. Cascada a fost descoperită de un scoțian, în anul 1855 și a fost numită Victoria, în cinstea reginei. S-a estimat că adâncimea căderii de apă este de 105 metri, de două ori mai mare ca cea a cascadei Niagara.

De-a lungul fluviului Zmbezi, există 7 defilee, fiecare fiind fantoma unei cascade dispărute. Cel de al optulea defileu este cel al actualei cascade și el în curs de erodare. Lățimea cascadei este de 1,5 km. Cascada Victoria și-a câştigat locul în topul celor 7 minuni naturale ale lumii, alături de Everest sau Marea Barieră de Corali.

S-a estimat că această cascadă s-a format acum 200 milioane de ani. De-a lungul timpului, cascada și-a mutat locul. Ceea ce vedem în prezent este cea de a opta cascadă. Ceața care se ridică deasupra cascadei și zgomotul care se produc i-au făcut pe africani să o numească fumul care tună. Mulți ani, localnicii au evitat să se apropie de acest loc înfricoșător.

Imediat, în apropierea cascadei, se află o zonă care este numită Pădurea Ploilor, pentru că plouă 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână.

Loading...

Cu toate că acest loc este deosebit de periculos, mulți s-au aventurat să înoate într-un ochi de apă care apare pe buza cascadei, timp de 5 luni pe ani. Locul a fost numit Piscina Diavolului.

CASCADA VICTORIA

Doi tineri, un austriac și un german s-au antrenat doi ani de zile pentru a traversa cascada în echilibristică pe o sârmă lată de un centimetru. Ei au ales o zonă mai îngustă a cascadei, 1000 de metri.

Încercarea lor a fost un succes deplin. Nu de aceeași situație s-au bucurat 15 turiști care s-au aventurat să înoate în Piscina Diavolului. Toți au murit în condiții tragice.

loading...