CĂRȚILE APOCRIFE, FALSURI GROSOLANE

În anul 363, Codiciliul de la Laodicea a stabilit că doar cărțile Vechiului Testament și 27 ale Noului Testament trebuie incluse în canon și utilizate în biserici.

Din cele 27 de cărți ale Noului Testament, doar opt sunt scrise de cei cărora le-au fost atribuite. Restul sunt falsuri, fie falsuri atribuiri, fie cărți ale căror autenticitate nu a fost dovedită.

Cărțile apocrife, eliminate de Biserică, provin de la unii iudei sau creștini care au atribuit aceste scrieri unor personaje din Sfintele Scripturi, pentru a le conferi veridicitate. Până în secolul al IV-lea nu a existat o delimitare clară între acestea și cele considerate canonice. Ca urmare, multe dintre evenimentele prezentate în ele au fost integrate în tradiția ortodoxă, cum ar fi Adormirea Maicii Domnului, copilăria lui Iisus, coborârea sa în iad.

Pentru credincioși nu a contat dacă evenimentele din scrierile canonice ori apocrife au fost sau nu acceptate de Biserică, considerându-le multă vreme de origine divină.

Lucru care se întâmplă chiar și astăzi. Oricât de oarbă ar trebui să fie credința din punct de vedere al Bisericii, poate ar trebui să ținem un ochi deschis atunci când alegem în ce să credem, deoarece s-a demonstrat că primele 5 cărți ale Vechiului Testament nu au fost scrise de Moise, ci de cel puțin patru persoane diferite, care erau analfabeți, nu erau în stare să-și scrie numele, darămite evanghelii în limba greacă.

Dintre toate falsurile am ales unul extrem de grosolan, Apocalipsa lui Ezdra.

loading...

Conform tradiției evreiești Ezdra, care a trăit între 480 și 440 î.Hr., este marele poet care a introdus Tora în Ierusalim, după întoarcerea evreilor din exilul babilonian. Neoficial, el este cel care a fost ajutat de mai mulți preoți să scrie cărțile Vechiului Testament.

Apocalipsa lui Ezdra povestește cum profetul i-a cerut lui Dumnezeu să-i arate tainele slavei sale. Pentru acesta, a povestit mai bine de trei ani. După această perioadă a fost luat la cer, unde i s-au revelat anumite secrete. Se pare că autorul acestei cărți stătea prost cu istoria și logica, pentru că a lăsat să scape o mulțime de nereguli.

Unul dintre pasaje fals spune așa, voiesc să mărturisesc în fața lui Dumnezeu pentru spița creștinilor. Vă reamintesc că Ezdra a murit în anul 440 î.Hr. Despre care creștini ar fi putut fi vorba în acea perioadă?

În continuare el vorbește despre Pavel și Ioan, doi dintre apostolii lui Iisus, care se nășteau peste 400 de ani. În continuare vorbește despre Luca, Matei și Petru. Ne întrebăm, poți să mori înainte de a te naște?

CĂRȚILE APOCRIFE - CĂRȚILE APOCRIFE, FALSURI GROSOLANE

El vorbește despre luna octombrie. Această lună s-a numit astfel în anul 46 î.Hr., odată cu introducerea calendarului iulian.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns