Cartea lui Soyga, manuscrisul trimis de îngeri omenirii

Cei mai mulţi dintre pasionaţii de mistere au auzit de Manuscrisul Voynich, dar foarte puţini cunosc misterele Cărţii lui Soyga. Se bazează pe scrierile din secolul al XVI-le ale Dr. John Dee și Edward Kelley, cei care au susținut că informațiile lor, inclusiv limba enohiană relevată, au fost primite de aceștia direct de la diverși îngeri.

Scrierile lui Dee cuprind scrierea (angelică) enohiană precum și tabelele de corespondență care o însoțesc. Dee și Kelley au crezut că viziunile lor le-au oferit acces la secretele conținute în cartea apocrifă a lui Enoh.

Iniţial, cartea s-a crezut a fi pierdută pentru totdeauna, dar în 1994, în biblioteca secretă a francmasonului Elias Ashmole, care a trăit în secolul al XVII-lea, a fost descoperită o copie a cărţii misterioase. Această copie a fost scrisă în limba latină, ceea ce a făcut-o uşor de tradus. Informaţiile preţioase sunt împărţite pe capitole, din care putem extrage cele dedicate astronomiei, magiei, ocultismului sau chiar alchimiei.

Se crede că misterioasa carte a lui Soyga este o prezentare generală a credinţelor din perioada renascentistă, la care se adaugă numeroase informaţii care par şi în ziua de astăzi contradictorii şi bizare. Cele mai multe dintre acestea i-au fost oferite lui Dee de îngeri. Comunicarea cu fiinţele divine s-a produs prin intermediul cristalelor. Dee a păstrat înregistrări meticuloase scrise despre tot ceea ce s-ar fi întâmplat. Kelly ar fi privit adânc într-un glob negru („shewstone”) de cristal și descria cu voce tare ceea ce ar fi văzut.

De exemplu, în carte se regăsesc numeroase puzzle-uri cu numere. În ciudat insistenţei lui Dee, niciodată aceste numere nu au prins un adevărat sens. Experţii susţin că poate fi vorba despre o reprezentare grafică a numerelor folosite de Cabala. Un alt aspect interesant este cel al creaţiei pentru că autorul a fost contactat de îngerul Uriel, care i-a spus că el se face vinovat cu introducerea lui Adam în grădina edenului.

Un alt fapt interesant, descoperit de specialiştii în domeniu, este că unele cuvinte par a fi scrise invers. Nu se cunoaşte motivul pentru care autorul a apelat la această tehnică, dar se presupune pentru a ascunde la vedere anumite informaţii preţioase. De exemplu, cuvântulSoyga” citit invers devineAgios”, ceea ce în greacă semnificăSfânt”.

Loading...

inger

În acest fel, Cartea lui Soyga este de fapt Cartea unui Sfânt, care a coborât din ceruri pentru a le oferi oamenilor informaţii cu privire la adevărul absolut. Singura problemă este că nici în ziua de astăzi codurile care criptează informaţia cu pricina nu au fost sparte, ceea ce înseamnă că omenirea nu a atins nivelul optim al inteligenţei pentru a descoperi adevărul.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și