Take a fresh look at your lifestyle.

Cartea Giganților, manuscrisul antic care prezintă procesul de distrugere al Nephilimilor

În urmă cu circa 60 de ani, arheologii au efectuat o serie e săpături în peștera Qumran din Israel. Atunci au descoperit o serie de pergamente antice, care conțin informații prețioase cu privire la trecutul omenirii.

Unul dintre cele mai interesante suluri, care a fost numit de către specialiști Cartea Giganților, este cel care relatează cu lux de amănunte povestea Nephilimilor de pe Terra. Aceste informații provin chiar de la Enoh, cel de-al 7-lea patriarh, descendent direct al lui Adam. Profetul biblic a trăit 365 de ani, după care a fost ridicat la bordul unei nave la ceruri. În călătoria sa Enoh a aflat adevărul despre originea omenirii, dar și multe alte secrete universale. 

În trecutul îndepărtat, planeta noastră a fost locuită de îngeri, care din motive necunoscute s-au împerecheat cu fiicele oamenilor și astfel s-a născut o nouă rasă, cea a Nephilimilor. Această rasă era una hibrid și caracteristicile sale erau nefirești. Nephilimii erau jumătate oameni, jumătate îngeri și pe lângă puterile spirituale incredibile, aveau dimensiuni fizice impresionante. Din acest motiv au fost supranumiți și giganții planetei.

Cartea Giganților, descoperită în peștera Qumran, descrie viața acestor ființe renegate pe Terra. Datorită mărimii lor ieșite din comun, aceste ființe au devenit extrem de violente și cuvântul distrugere este cel care le caracteriza cel mai bine. Dumnezeu i-a renegat și i-a avertizat prin vise profetice că le pregătește distrugerea. Primul care a avut astfel de vise a fost gigantul Mahway, care visa neîncetat cum apele vor inunda întreaga planetă. Apoi au urmat Ohya și Hahya, fiii îngerului decăzut Shemyaza, care visau cum toți copacii erau dezrădăcinați.

În cele din urmă giganții realizează că Dumnezeu le pregătește sfârșitul și din acest motiv îl caută pe Enoh pentru a interveni la Dumnezeu. Din păcate pentru ei, Enoh este de negăsit și atunci giganții îl desemnează pe Mahway să pornească în căutarea sa. Textul antic descrie cum acesta din urmă își desface aripile și precum vulturul se ridică spre ceruri pentru a-l căuta pe profetul dispărut.

Acest zbor este considerat de specialiști unul metaforic pentru că se crede că Mahway s-a urcat la bordul unei nave spatiale și a început să cutreiere spațiul și timpul pentru găsirea lui Ehoh. În cele din urmă îl găsește și astfel Enoh le promite giganților că îi va ajuta și va încerca să vorbească cu Dumnezeu.

Loading...

nephilimii

Lucrurile par să nu meargă foarte bine și intervenția lui Enoh nu îi va schimba decizia conducătorului suprem. Acesta le trimite Nephilimilor mai multe tăblițe în care stau înscrise păcatele, degradarea de care au dat dovadă, cât și viața imorală pe care o trăiesc. Textele trimise de Enoh îi îndeamnă la rugăciune prin care giganții își puteau găsi salvarea. Nu se știe cât s-au rugat, dar cert este că un mare potop s-a abătut asupra Terrei, pentru ca în cele din urmă Nephilimii să devină parte importantă din istoria acestei planete.

loading...

Comentariile sunt închise.