Carnea procesata reduce speranta de viata

Carnea procesata reduce speranta de viata

Cârnații, slănina, șunca și alte tipuri de produse din carnea prelucrată cresc riscul morții premature. Cel puțin acesta este rezultatul unui studiu efectuat pe jumătate de milion de oameni din întreaga Europă, bazându-se pe o perioadă de cercetare de circa 13 ani.

Cercetătorii de la Universitatea din Zurich, Elveția, trag semnalul de alarmă și susțin că dieta bogată în carne prelucrată reduce dramatic speranța de viață. În general, substanțele introduse în produsele procesate, cât și cantitatea foarte mare de sare sunt principalii dușmani ai vieții umane.

Rezultatele studiului sunt de-a dreptul șocante pentru că unul din 17 consumatori de produse procesate a murit încă de la o vârstă fragedă. Consumul de carne procesată nu trebuie să fie mai mare de 160 grame pe zi, adică nu mai mult de doi cârnaţi și o felie de bacon sau șuncă presată.

În cei 13 ani de studiu s-au înregistrat circa 10.000 de decese datorate cancerului și peste 5500 de persoaneau murit în urma problemelor cardiace.

Consumul de carne procesată nu garantează un mod de viață sănătos. Există o legătură directă între consumul produselor din carne procesată și diabet, cancer și probleme cardiace„, a declarat Sabine Rohrmann, cercetător în cadrul Universităţii din Zurich.

mezeluri

Loading...

Ce este carnea procesată?

Carnea procesată este carnea la care se adaugă diferiți aditivi, sare sau chiar este afumată sau conservată. Cele mai populare produse sunt mezelurile de toate tipurile, cârnații, slănina și chiar hamburgherii.

Pentru o dietă echilibrată trebuie scoasă din meniul zilnic atât carnea procesată cât și carnea roșie. Consumul de carne de pui, curcan și pește este recomandat pentru o viață sănătoasă.

loading...

Related posts