Care este distanta pana la cea mai apropiata galaxie?

Care este distanta pana la cea mai apropiata galaxie?

Marea infinită a Universului oferă diverse perspective oamenilor de știință spre descoperirea spațiului cosmic. Curiozitatea, cumulată cu evoluția tehnologică, a făcut ca oamenii să-și depășească pentru încă o dată limitele. Astfel, pentru prima dată în istorie, astronomii americani au fost capabili să măsoare distanța până la cea mai apropiată galaxie de a noastră.

Cea mai apropiată galaxie de Calea Lactee este Marele Nor al lui Magellan, care se află la doar 163 000 de ani-lumină. Această distanță este de-a dreptul fantastică și nu va fi străbătută de om în viitorul apropiat, pentru că pare desprinsă din domeniul irealului.

Marele Nor al lui Magellan este o galaxie satelit a Căii Lactee și gravitează în jurul ei la fel cum o face Luna în jurul Pământului. Această mică galaxie este de-a dreptul fascinantă pentru astronomi pentru că este formată cu precădere din gaze dense, dar aci se găseşte și una dintre cele mai mari nebuloase, Nebuloasa Tarantula.

Cercetătorii, pentru a determina distanțele dintre galaxii, iau în calcul vechimea Universului. Chiar dacă nimeni nu poate specifica cu exactitate vârsta reala a Universului, exista presupuneri inexacte, iar dacă marja de eroare este foarte mare, atunci și distanțele sunt altele decât cele prognozate. Ținând cont de expansiunea incredibilă a Universului, aceste distanțe se modifică vizibil, cauză pentru care niciodată o distanță nu va rămâne exactă atunci când vine vorba despre Univers.

marele nor al lui magelan

Marele Nor al lui Magellan este o galaxie satelit a Căii Lactee, dar adevăratul nostru vecin este galaxia Andromeda. Este o galaxie în formă de spirală, de dimensiuni impresionante, iar distanța care ne desparte de ea se aproximează la 2520000 ani lumină. Abia peste 4300000000 ani cele două galaxii se vor ciocni.

Loading...
loading...

Related posts