Care este cel mai mare oras din lume?

Omenirea este în plină expansiune, iar numărul de locuitori al planetei creşte fără încetare. Cele 7 miliarde de oameni nu sunt împărţite uniform pe glob, cauză pentru care marile oraşe găzduiesc foarte mulţi locuitori pe kilometru pătrat. Dar care este cel mai mare oraş din lume?

Atunci când ne referim la mărimea unui oraş putem să ne gândim la întinderea sa, sau pur şi simplu la numărul de locuitori. Astfel, oraşul cu cel mai mare număr de locuitori este Tokio, înregistrând peste 35,5 milioane de locuitori. Oraşul este format din 23 de districte, care fiecare ar putea fi un oraş separat. Zona centrală a întregului oraş găzduieşte peste 8 milioane de locuitori, fiind suprapopulată.

În Tokio puţin peste 14.000 de oameni locuiesc pe un kilometru pătrat. Vă imaginaţi ce aglomeraţie este acolo? Şi totuşi, oraşul cu cea mai mare densitate este Chennai, India, unde se înregistrează 26,903 de locuitori pe kilometru pătrat.

Cel mai mare oraş din Statele Unite ale Americii este New York cu o populaţie de 8,2 milioane de persoane şi cu o întindere de 483 kilometri pătraţi. Los Angeles este al doilea cel mai mare oraş american, urmat de Chicago.

Un raport ONU emis în 2011 susţine că în perioada 2011-2050 populaţia lumii este aşteptată să crească între 2.3-9.3 miliarde de oameni. Dacă în prezent suntem 7 miliarde, atunci în 2050 putem să fim 16 miliarde de oameni. Cam mulţi, nu?

loading...

Comentariile sunt închise.