Cărarea din Bucegi, pe care oamenii dispar fără urmă

Cărarea din Bucegi, pe care oamenii dispar fără urmă

Cărarea din Bucegi, care parcă înghite oameni, reprezintă unul dintre cele mai mari mistere din Munții Bucegi. De-a lungul timpului, în jurul cărării Jepii Mici, după cum o denumesc localnicii, s-au născut numeroase legende și povești interesante.

Iluzie optică sau mister?

Unul dintre cele mai mari mistere din Munții Bucegi este cărarea Jepii Mici. Localnicii și cei care cunoscut muntele foarte bine, susțin că urcând pe Valea Comorilor, în anumite condiţii meteorologice, în special când este foarte cald, din munte se lasă o ceață groasă și densă. Atunci, paralel cu drumul, apare o cărare mică, îngustă de circa 20 de centimetri. Aceasta este cărarea Jepii Mici, un drum ireal, desprins dintr-o altă lume.

Se spune că aceia care se aventurează să calce pe ea dispar fără urmă. Este blestemată și este considerată un fel de portal, care aspiră oamenii și îi duce într-o lume paralelă.

În realitate această cărare nu există și apare numai în anumite condiții. Cei care sunt curajoși vor încerca să pășească pe ea.

Care este adevărul?

Aceasta poate fi o simplă legendă, dar știm foarte bine că legendele s-au născut în urma unor întâmplări reale. În esență, traseul Jepilor este unul extrem de periculos și nu este recomandat decât celor cu echipamente pe măsură.

Aici s-au produs numeroase accidente, de-a lungul anilor, și s-a născut ideea că ar fi blestemat. Pornind de la acest aspect, traseului Jepilor i-a fost atribuit atributul de paranormal.

Loading...

Cărarea din Bucegi

De aici și până la cărarea care absoarbe oamenii nu a mai fost decât un pas.

Cu toate acestea, Munții Bucegi dețin o aură de mister. S-a scris despre ei că ascund numeroase dintre secretele omenirii. Tuneluri misterioase, camere secrete și locuri în care se deschid portaluri pentru a ajunge într-o lume paralelă. Acestora li se adaugă și traseul Jepilor, care poartă cu demnitate amprenta de paranormal și misterios.

loading...

Related posts