Capul de Piatră din Guatemala, o operă extraterestră?

Unele descoperiri arheologice sunt atât de importante pentru înțelegerea trecutului planetei noastre încât se transformă în adevărate controverse. Atunci când aceste artefacte antice nu sunt conservate ele devin ținte sigure ale vandalilor și astfel sunt fie distruse sau pur și simplu ascunse de ochii publicului larg.

Un asemenea destin se pare că l-a avut și capul de piatră descoperit în inima junglei din Guatemala. Unul dintre primii oameni care a făcut publice informații vitale cu privire la acest artefact a fost dr. Oscar Rafael Padilla Lara, în 1987. Strania poveste a acestei statui megalitice începe în ziua de 16 august 1986, când Padilla a primit prin poștă o fotografie bizară. Ea înfățișa misterioasa statuie, lângă care se afla cel care o descoperise, proprietarul terenului din vecinătatea junglei guatemaleze. Ciudat este că fotografia fusese făcută undeva prin anii ’50, în momentul în care descoperirea fusese efectuată.

Astfel, un articol controversat a apărut la vremea respectivă în presa din Guatemala. Detalii importante fuseseră oferite de către bărbatul din fotografie doctorului Padilla, care la rândul său le-a pus la dispoziția ziariștilor. Capul de Piatră din Guatemala, după cum a fost supranumită statuia, avea caracteristici bizare, chiar fine, în comparație cu popoarele care au trăit în trecut în America de Sud. Buzele extrem de subțiri, nasul foarte ascuțit, ochii mari și închiși, sunt doar câteva dintre detaliile care au produs controverse despre originea sa. Măsurătorile efectuate au arătat că statuia trebuia să măsoare cel puțin 30 de metri înălțime și greutatea sa depășea câteva zeci de tone.

Întrebările fără răspuns au generat o isterie națională. Cărui culturi putea aparține un asemenea monument megalitic? Unde se afla cu exactitate și din ce cauză cel care o descoperise nu anunțase autoritățile?

Întreaga poveste a ajuns la urechile unui arheolog celebru, David Hatcher Childress, care fiind fascinat de această fotografie fascinantă l-a contactat pe Padilla. După lungi discuții, cei doi au organizat o misiune de cercetare și descoperire al locului unde se afla Capul de Piatră. Unele surse susțineau că statuia se putea afla pe proprietatea familiei Biener, undeva pe coasta de Sud a Guatemalei. După numeroase zi de călătorie, misiunea și-a îndeplinit scopul. Cei doi au ajuns în locul în care se afla statuia, doar că aceasta fusese distrusă de rebelii din zonă. Au folosit-o drept țintă de antrenament și astfel unul dintre cele mai importante artefacte ale omenirii dispăruse pentru totdeauna.

Arheologul Childress a studiat fotografia, dar și rămăşiţele Capului de Piatră și a ajuns la o concluzie impresionantă. Ea nu aparținuse civilizaţiei Olmece, considerată prima civilizație de pe continentul american, ci uneia precedente. Numai că istoria ne spune că nu a mai existat nicio civilizație înaintea olmecilor.

Loading...

chipul de piatra guatemala

Și atunci cine a sculptat această statuie bizară? Nimeni nu poate răspunde la această întrebare, dar este cert faptul că acest artefact antic deschide noi orizonturi asupra istoriei Terrei.

loading...

Comentariile sunt închise.