Bizar

Cântecul Terrei: Iată cum se aude planeta noastră din spațiu!

O navetă spațială NASA a reușit să înregistreze din spațiu sunetul pe care planeta noastră îl scoate atunci când orbitează în jurul soarelui. Acesta este de-a dreptul fascinant și confirmă o teorie veche de peste 2000 de ani.

Știați că Terra cântă atunci când se învârte în jurul Soarelui? Probabil că nu, dar cu siguranță că Pitagora, în urmă cu peste 2000 de ani, era convins că fiecare planetă care orbitează în jurul unei stea, scoate un sunet specific. Așa s-a născut uitata teorie a muzicii sferelor, care a fost contestată de-a lungul timpului pentru simplul fapt că urechea umană nu este capabilă să audă acest cântec misterios.

De data aceasta, NASA a vrut să se asigure că planeta noastră este vie și chiar vioaie și a trimis o navetă spațială, dotată cu aparatura de ultimă generație, capabilă să înregistreze cântecul Pământului.

Fenomenul este unul cauzat de valurile de plasmă care se află în centurile de radiații ale planetei noastre. Specialiștii NASA sunt de părere că aceste unde nu sunt similare cu cele care călătoresc prin aer, ci sunt diferite. Frecvența lor este cuprinsă între 0 și 10 kHz.

Undele radio se află pe frecvente care pot fi interceptate de urechea umană, dar, din păcate, pentru aceasta ar trebui să fim în spațiu și să nu purtăm cască.

Cu toate acestea undele au fost captate și după ce au fost puse cap la cap, a ieșit un cântec extraordinar, muzica planetei noastre.

loading...

Terra - Cântecul Terrei: Iată cum se aude planeta noastră din spațiu!

Acum nu rămâne decât să ne întrebăm de unde știa Pitagora de muzica sferelor?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top