Mozaic

CÂND NE MOR EROII CE PUNEM ÎN LOC?

Părintele de la mănăstirea Podul Coșnei, Vatra Dornei, s-a stins la vârsta de 64 de ani. Părintele Mihail Negrea avea grijă de 117 de suflete, copii orfani, abandonați sau săraci. Ce se va întâmpla cu acești copii, numai Dumnezeu știe.

Acum câteva luni, preotul făcea un apel către oamenii generoși care ar fi putut ajuta cele 117 suflete. Puțini au dat curs la acest demers. În prezent, soția preotului spune că va încerca să se descurce cum poate și că nu va renunța la acești copii.

Așteptăm o implicare și a Preafericitului și a unor oameni de afaceri, pentru că până acum, donațiile au venit de la oameni de condiție modestă. Au fost situații în care părintele a mers la poarta localnicilor pentru a cere câteva alimente.

Este rușinos și revoltător! Unde sunt instituțiile statului? Unde este Patriarhia Bisericii Ortodoxe?

În România există câțiva preoți care fac această muncă de Sisif. Puțini dintre noi putem să înțelegem ce înseamnă să oferi cel puțin trei mese pe zi la 117 copii, să-i speli, să-i trimiți la școală, să ai grijă să le spui o vorbă bună sau să le asculți gândurile…

Averea Bisericii Ortodoxe Române este cuantificată la câteva miliarde de dolari. Biserica nu plătește taxe și impozite, așa cum face românul de rând.

Ar fi posibil ca sumele aferente acestor taxe să fie îndreptate spre așezăminte pentru copii, bolnavi sau bătrâni?

Părintele Nicolae Negrea spune că acești copii au nevoie de hrană și îmbrăcăminte nu numai de sărbători.

media 148534843646635900 - CÂND NE MOR EROII CE PUNEM ÎN LOC?

În Catedrala Neamului, este proiectat un locaș pentru copii sau un spital pentru bolnavi finanțat de Biserica românească?

loading...
To Top