Când ficțiunea se transformă în realitate – Întâmplări incredibile

Scriitorul Graham Joyce a scris ultima sa carte despre aventurile unui american pe o insulă grecească. Tânărul american întâlnește un cioban care îl fascinează prin modul de trai și gândire. Ciobanul trăiește izolat în munți și nu are teamă de nimic.

La un moment dat, el omoară un șarpe uriaș sub privirile tânărului american. După ce a terminat de scris romanul, Joyce pleacă într-o călătorie împreună cu soția sa pe o insulă din Marea Egee.  Ceea ce avea să i se întâmple este de domeniul irealului. Subiectul cărții va deveni realitate pentru scriitor. Joyce întâlnește un cioban care era asemănător personajului din roman.

Mai mult, scriitorul împreună cu soția sa sunt martori la omorârea unui șarpe uriaș. Graham Joyce avea să declare că ceea ce a trăit pe insulă a fost ceva halucinant. Toate întâmplările din roman, care erau ficțiuni, avea să le trăiască pas cu pas. El susținea că actul creativ poate genera realitatea. Actorul Christopher Reeve avea să treacă printr-o situația similară.

În anul 1994, el a jucat în filmul Above Suspicion, în care interpreta rolul unui polițist care a paralizat după ce a căzut de pe un cal. Filmul avea să prezică o cumplită realitate. În anul 1995, Reeve a căzut de pe un cal în timp ce se afla la un concurs de călărie în Virginia. A rămas paralizat pentru tot restul vieții. În anul 1979, regizorul american Woody Allen juca în comedia Manhattan.

El se îndrăgostea de o tânără cu ochii pieziși și care mergea la școală. 11 ani mai târziu, el avea să-și părăsească soția și să se căsătorească cu fiica lui adoptivă, Soon Yi, care avea 17 ani. Jonathan Swift publica în anul 1726, Călătoriile lui Gulliver.

Un astronom descoperea că în jurul planetei Marte sunt doi sateliți. El preciza cu exactitate poziția, viteza și timpul de rotație al acestora, într-o perioadă în care nu existau telescoape performante. Oamenii de știință aveau să facă această descoperire 150 de ani mai târziu. Arthur Clarke este autorul mai multor cărți de science-fiction.

Loading...

Cu câțiva ani înainte de lansarea misiunii Apollo 13, în anul 1970, Clarke scrisese un roman despre o explozie care s-a produs la bordul unei nave spațiale și despre situațiile limite prin care au trecut astronauții. Scenariul a fost identic cu cel petrecut la bordul navetei spațiale Apollo 13. Coincidențele legate de romanele lui Clarke nu se opresc aici.

rp_realitate.jpg

În romanul său Ochiul de pe Japet, scriitorul descrie existența unei anomalii pe Japet, satelitul lui Saturn. Este vorba despre un oval cu o lungime de sute de kilometri care seamănă cu un ochi. Mulți ani mai târziu, atunci când sonda spațială Voyager 1 a trecut pe lângă acest satelit, a surprins imagini cu o suprafață de forma unui ochi, în mijlocul căreia se afla un punct negru.

loading...

Comentariile sunt închise.