Take a fresh look at your lifestyle.

Campanie mediatica: Impotriva golanilor la volan

[dropcap]R[/dropcap]esponsabilizarea în trafic, atât a şoferilor cât şi a pietonilor, este o problemă de amploare socială, care odată pentru totdeauna trebuie să-şi găsească rezolvarea. Un prim pas făcut în sfera responsabilizării în trafic a fost iniţiat de site-urile www.volanii.ro şi www.rca-ieftin.ro, care au lansat pe piaţa o campanie interesantă intitulatăVolanii – Împotriva golanilor la volan„.

Trebuie să recunoaştem că şofatul în România a devenit un sport extrem, iar regulile de circulaţie sunt doar pentru ignoranţi sau fraieri. Cu cât bolidul este mai puternic sau mai scump cu atât pseudo-soferii au senzaţia că pun stăpânire pe drumurile publice nerespectând nu doar regulile de circulaţie ci dând dovadă de nesimţire ieşită din comun. Nu este uşor să fii om, nu este uşor nici să-i respecţi pe ceilalți, fie în viaţa reală sau în trafic, atâta timp cât valoarea ta se măsoară în bolidul sau lucrurile pe care le deţii.

Această campanie vine ca o mănuşă, în primul rând după ce semnalul de alarmă al schimbării comportamentului în trafic a fost tras, urmează ca mentalitatea să sufere modificări drastice. Pentru ca bădăranii din trafic să-şi dea seama că regulile de circulaţie şi de bun simţ sunt făcute şi pentru ei, important este să-i facem să conştientizeze unde greşesc. Şi pentru că orice greşeală este pe jumătate iertată atunci când este recunoscută, o să vă propun un decalog al bunului simţ la volan. Iată regulile de bază:

  1. Dacă sunt pieton, nu sar că vita în fata maşinilor doar pentru că am o trecere de pietoni în faţă.
  2. Nu arunca nimic pe geam!
  3. Dacă am de ales între a bloca pe cineva în parcare sau să parchez la 5-10 minute de mers pe jos, aleg varianta mersului pe jos.
  4. Dau prioritate din când în când şi celor care nu o au, dar aşteaptă de mult timp să iasă dintr-o stradă fără prioritate.
  5. N-o lua pe linia de tramvai ca să te bagi în faţa celor care stau civilizat la stop! Şi ei sunt la fel de grăbiţi ca tine şi nimic nu te face mai şmecher ca ei.
  6. Nu parca maşina în locuri unde încurci circulaţia altora.
  7. Dacă totuşi opreşti undeva unde crezi că s-ar putea să încurci lasă lângă parbriz pe interior numărul tău de telefon!
  8. Dacă eşti taximetrist, asta nu înseamnă că nu trebuie să mai foloseşti maneta de semnalizare!
  9. Să nu conduci obosit, ia o pauză, astfel poţi evita să pui viaţa ta şi a altora în pericol! Stop! Viaţa are prioritate!
  10. Claxonul trebuie folosit pentru avertizarea unui pericol. Nu-l folosi pentru a îi stresa pe cei din trafic!

Acestea sunt doar cele mai importante zece reguli de bază pentru a determina golanii din trafic să-şi revizuiască comportamentul şi pentru a le aduce aminte soferilor responsabili că nu trebuie să renunţe la a mai respecta regulile bunului simţ şi a trece în tagma şoferilor indolenţi. Golanii la volan trebuie educaţi şi învăţaţi ceea ce înseamnă respectul şi regulile bunului simţ.

loading...