Mozaic

Campanie – Cere Corporațiilor să Scoată Drujbele din Pădurile Virgine și Parcurile Naționale

Să refuze lemnul exploatat din parcurile naționale și din ultimele păduri virgine din România.

De ce este important?

Pentru că Guvernul României a făcut prea puțin să protejeze patrimoniul natural și începe să fie deja prea târziu să mai salvăm ceva.

Pentru că pădurile virgine și cele din parcurile naționale sunt cele mai valoroase dintre toate pentru a asigura continuitatea vieții și a diversității biologice. Aceste păduri s-au format după ultima era glaciară și și-au păstrat naturalețea până astăzi. Reprezintă legatura dintre trecut și viitor.

Pentru că în acest moment 12 parcuri naționale din România nu corespund recomandărilor științifice internaționale de nonintervenție (IUCN).

Pentru că pădurile virgine sunt distruse mai repede decât pot fi protejate legal prin includerea în Catalogul Național oficial.

Pentru că ceea ce cerem este mai mult decât rezonabil. Aceste păduri mai acoperă abia 2% din suprafața țării. Exploatarea lor este pur și simplu un gest de lăcomie fără limite.

Pentru că în România s-au construit fabrici de procesare a lemnului care înghit mai multă pădure decât se poate extrage în mod legal din pădurile aflate deja în circuitul economic.

Pentru că legislația este prea complexă și haotică pentru a asigura respectarea ei.

Pentru că multe firme de exploatare amestecă lemnul din diferite surse în depozite, iar prin ”albirea” actelor, proveniența reală nu poate fi cunoscută consumatorilor.

Marile corporații străine și cele Românești de procesare și comercializare a lemnului și a produsele finite și semi-finite trebuie responsabilizate mai mult.

Aplicarea unei exigențe minime nu mai este o opțiune. Corporațiile trebuie să se angajeze în mod voluntar să implementeze politici și măsuri stricte de transparență și trasabilitate pentru a evita lemnul din pădurile virgine și parcurile naționale.

Cum va fi inmânată

brimnese mm - Campanie - Cere Corporațiilor să Scoată Drujbele din Pădurile Virgine și Parcurile Naționale

Întâlnire directă cu reprezentanții legali ai corporațiilor cărora le cerem să semneze angajamentul scris că vor refuza lemn din parcuri naționale și păduri virgine.

Vom publica o listă pozitivă cu acele corporații care vor semna și ne vom rezerva dreptul de a verifica lanțul de producție dacă își repectă angajamentul.

Sursa

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top