Bizar

Călugărul budist găsit în stare de mumificare NU E MORT! Corpul înţeleptului are peste 200 de ani

Călugărul mumificat, în vârstă de 200 de ani, descoperit în Mongolia săptămâna trecută nu este mort, ci într-o „stare de meditație foarte profundă”.

Corpul conservat a fost descoperit în poziția lotus şi acoperit cu piele de animale, săptămâna trecută, în cartierul Songinokhairkhan, aproape de capitala mongolă Ulan Bator, iar examinările medico-legale efectuate pe corpul călugărului, sugerează că ar putea fi vorba despre un Lama, un profesor de budism tibetan.

Însă, Ganhugiyn Purevbata, fondator şi profesor universitar la Institutul Budist de Artă Mongolă din Ulan Bator declarat călugărul VIU şi că ar fi fost într-o stare spirituală foarte rară, dar cunoscuă sub numele de „tukdam”. El a adăugat că este o oportunitate extraordinar de rară şi, în loc să-l îngroape, cercetătorii ar trebui sa-l studieze in detaliu, pentru ca s-ar putea sa fie descoperite secrete ancestrale. Profesorul a insistat ca budistul mort presupus viu să nu fie înhumat.

„Lama este aşezat în poziția lotus Vajra, mâna stângă este deschisă, iar mâna dreaptă simbolizează predica de Sutra. Acesta este un semn că Lama nu este mort, ci într-o stare de meditație foarte adâncă în conformitate cu tradiția antică budistă  a lama”, a declarat profesorul pentru Siberian Times.

calugar - Călugărul budist găsit în stare de mumificare NU E MORT! Corpul înţeleptului are peste 200 de ani

Profesorul a sugerat că este vorba despre un foarte important învăţat budist, învăţătorul lui Lama Dashi-Dorzho Itigilov, născut în 1852, şi declarat mort în 1927 în timp ce medita, în exact aceeaşi poziţie ca şi călugărul descoperit săptămâna trecută. Şi atunci, au existat discuţii despre faptul că budistul nu e mort. Exhumat în 1973, călugărul era exact în aceeaşi stare extraordinară de conservare, fără nici cel mai mic semn de degradare. Reînhumat până în 2002, a fost din nou exhumat, la 75 de ani de la moartea. Iarăşi, corpul a rămas conservat.

jurnalul

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top