Călugării tibetani se pot transforma în corpuri de lumină! Un caz ieșit din comun

Călugării tibetani se pot transforma în corpuri de lumină! Un caz ieșit din comun

Corpul de lumină, corpul curcubeu sau corpul de diamant sunt noțiuni des întâlnite în rândul călugărilor din Tibet sau India. Până în prezent, există peste 160.000 de cazuri, documentate, în care oamenii au ajuns la capacitatea extraordinară să se transforme în lumină sau energie.

Ce înseamnă corpul de lumină?

Una dintre cele mai interesante concepții tibetane, și nu numai, iluminarea. Călugării tibetani susțin că întreaba viață este un proces de purificare. O lecție pe care fiecare suflet trebuie s-o treacă pentru a ajunge în starea supremă. Această lecție se învață numai prin suferință și purificare. Sufletul trebuie să devină una cu corpul și în cele din urmă, atunci când vine momentul morții, cele două se vor transforma în lumină.

Corpul de lumină este de fapt iluminarea, pragul suprem pe care un om îl poate atinge în această viață. Pentru a atinge uncorp de curcubeu“, o persoană trebuie să fie capabilă să-și elibereze corpul în lumină și să genereze doar gânduri pozitive, de iubire.

Se spune că în medie o dată la cinci ani, un călugăr budist atinge această stare. Chiar înainte să atingă starea, călugării sunt capabili să-și lase amprentele în piatră sau pe ziduri. Potrivit rapoartelor, transformarea durează aproximativ 7 zile, pentru ca un organism să se micșoreze și să se transforme în lumină.

Anticii cunoșteau acest secret

Taoiștii se referă la acest eveniment precum la corpul de diamant și susțin că cei care reușesc să-l atingă sunt numiți nemuritori. Mai mult de atât, se spune că după transformare, ei pot fi văzuți cum circulă prin aer în noul lor corp de lumină.

Egiptenii îl numeau “corpul luminos sau ființa” (akh) sau karastul, iar cultura Mithraică, a fost numităcorpul perfect”. Hermertismul îl numește “corpul nemuritor“, iar alchimiștii din trecut îl numeau  “corpul de aur”.

Un caz făcut public

Acest fenomen uimitor nu este produsul imaginației anticilor. El există și în zilele noastre, dar din motive lesne de înțeles nu este mediatizat. Cu toate acestea, cazul lui Khenpo Achö, un călugăr din Gelugpa din Kham, Tibet, a fost făcut public în 1998. Acest călugăr a reușit să se transforme în lumină sub ochii a zeci de alți călugări, motiv pentru care a intrat în atenția presei din lumea întreagă.

În casa lui Khenpo Acho cu câteva zile înainte de moartea sa, în septembrie 1998, au apărut diverse lumini ciudate. Acestea aveau culorile curcubeului și păreau să se agite în toate părțile. Imediat după moartea călugărului tibetan, corpul său a început să se schimbe sau să-și modifice forma. Pielea a devenit brusc albă și corpul a început să se diminueze, de parcă ceva îl absorbea. Pe măsură ce zilele treceau, corpul lui se micșora, până în a 7-a zi când a dispărut complet.

Cazul a fost publicat în numeroase lucrări de specialitate și la vremea respectivă a fost făcut public. De asemenea, este descris cu lux de amănunte în “Prezența Luminii: Experiența Divină și Radiantă”(University of Chicago Press, 2004), de Matei T. Kapstein.

În urma acestui caz, David Steindl-Rast, un călugăr benedictin, a propus în 2002 o investigație științifică la Institutul de Științe Noetice pentru a studia așa-numitul corp de lumină. El susținea că astfel putem să dovedim și învierea lui Iisus, care s-a petrecut în același mod. Singura diferență este că transformarea s-a petrecut în 3 zile și nu în 7, ca în cazul călugărului tibetan.


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (3)