Călugării Shaolin, puteri incredibile dintr-o lume paralelă

Mănăstirile Shaolin au o istorie de peste 1500 de ani. Ele au fost construite în China de către călugării budişti veniți din India. În traducere, Shaolin înseamnă pădure verde.

În aceste mănăstiri, călugării au dezvoltat practicile și filosofia budistă. În fiecare zi, călugării își petrec mai multe ore imobilizați în meditații.

Pentru a ajunge la performanța de a medita câteva ore pe zi, este nevoie de exerciții speciale care să antreneze corpul uman. Printre aceste tehnici se numără și boxul. În prezent, în mănăstirile Shaolin există peste 5000 de călugări.

În anul 1928, autoritățile chineze au început o prigoană împotriva călugărilor Shaolin. Au ars mănăstirile, în ideea de a distruge orice filon Shaolin. În următorii 50 de ani, mănăstirile au fost refăcute cu mari eforturi.

Călugării Shaolin, super puteri


Kung-fu este o tehnică de luptă practicată de călugării Shaolin, nu pentru a ucide, ci pentru a-i pregăti mental și fizic pentru practicile Shaolin. Ei se luptă cu un inamic invizibil.

Artele marțiale își au originea în China și sunt practicate încă din anul 1500 î.Hr. Cei mai tineri practicanți au vârsta de 3-4 ani. Kung-fu este tehnica prin care mentalul este reeducat, se atinge starea supremă a echilibrului.

Loading...

China are cinci munți considerați sacrii, în jurul cărora au fost construite mănăstiri Shaolin. Călugării supraviețuiesc din propria muncă, cultivă terenuri, cresc animale.

Copiii pe care familiile îi încredințează mănăstirilor dispun de antrenamente coordonate de maeștri în artele marțiale. Există trei tipuri de antrenamente. Boxul practicat fără mănuși, exerciții cu armele și cele de apărare.

Nu orice copil este acceptat într-o mănăstire Shaolin. În primul rând, ei sunt testați din punct de vedere psihic. În urma acestui test, maestrul selectează copiii care au aptitudini pentru a deveni călugări Shaolin. Antrenamentele zilnice alternează de la exerciții de forță, gimnastică, meditații, exerciții de respirație și inspirație.

Fiecare dimineață începe cu un exercițiu inedit. Copiii trebuie să lovească un teanc de hârtii fixat pe un zid. În urma acestui exercițiu, mâinile se întăresc. Procesul se numește microfracturare și este utilizat și în spitale pentru a repara cartilagiile.

Un alt exercițiu este lovirea unui copac cu degetul. Copacii de la mănăstirile Shaolin prezintă urme ale exercițiilor practicate de zeci de ani. După ani de astfel de exerciții, un călugăr Shaolin ajunge la performanța de a-și susține corpul în patru degete sau de a face flotări sprijinit în două degete.

Shaolin

Cele 10 interdicții


Nu poți deveni călugăr Shaolin dacă nu respecți următoarele interdicții.
Lenea.
Îngâmfarea
Graba
Excesul
Slăbiciunea pentru băuturi tari

Prosteala
Calomnia
Ipocrizia
Lipsa de respect față de profesori
Asuprirea celor mai miciloading...
S-ar putea să-ți mai placă și