CĂLUGĂRII DOB DOB, POLIȚIA TIBETANĂ

În China există călugări Shaolin despre care se spune că vindecă bolile, dar sunt și buni războinici. În Japonia sunt numiți Sohei. Când vorbim despre călugării tibetani ne gândim la spiritualitatea buddhistă.

Există în Tibet o categorie de călugări numită dob dob care se diferențiază de ceilalți călugări. Templele și mănăstirile budhiste sunt pline de opere de artă, de bogății. Pentru că hoții și invadatorii erau cu ochii pe aceste comori, Dalai Lama al V-lea hotărăște în anul 1650, constituirea unui ordin al călugărilor polițiști care au fost numiți dod dob.

Tinerii care vor să aibă calitatea de dob dob încep antrenamentele din copilărie. Ei devin maeștri în artele marțiale, dar și sportivi care ar putea concura la cele mai importante competiții sportive.

Fiecare templu sau mănăstire tibetană are propria echipă formată din călugări polițiști. Aceștia sunt împărțiți în două categorii. Călugări până în 40 de ani și peste 40 de ani.

Antrenamentele pe care le fac zilnic sunt deosebit de dificile și se bazează pe o filosofie aparte. Puterea și rezistența unui organism uman sunt date de gambe. Din acest motiv, antrenamentele vizează această parte a corpului.

Loading...

În fiecare dimineață, călugării dob dob parcurg zeci de kilometri prin zăpadă sau pe gheață cu picioarele goale. Antrenamentul continuă cu băi pe care le fac în apă rece, după care urmează ore întregi de sărituri și exerciții de arte marțiale.

Conform specialiștilor, aceștia dețin o forță excepțională în gambe și au fost numiți maeștrii saltului, al săriturilor. Între călugării dob dob au loc întreceri sportive care sunt un adevărat spectacol.

Trebuie să menționăm faptul că acești călugări nu sunt înarmați. În schimb, fiecare călugăr are asupra sa o cheie cu o greutate de jumătate de kilogram. Acest banal obiect devine o adevărată armă în luptele pe care le dau. Cheia este legată la capătul unei sfori și este aruncată asupra dușmanului. Ce care folosesc arme albe sunt excluși din ordinul dod dob, religia buddhistă interzicând utilizarea armelor.

rp_tibet.jpg

În 7 octombrie 1950, 50000 de soldați chinezi au invadat Tibetul. Călugării dob dob s-au retras spre Lhassa, capitala Tibetului. Cu tot antrenamentul pe care-l aveau, au fost decimați de armata chineză. În prezent, fiecare templu sau mănăstire tibetană este păzită de câțiva călugări dob dob, a căror prezență este discretă în masa de vizitatori.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și