California se pregătește pentru un atac nuclear

0

California se pregătește pentru un atac nuclear lansat din Coreea de Nord. Un memorandum de 16 pagini, emis de Centrul Comun de Informații din Los Angeles îndeamnă oficialii să pregătească populația din Los Angeles și din zonele limitrofe pentru un atac nuclear.

Tensiunile dintre Statele Unite ale Americii și Coreea de Nord iau amploare și un război nuclear tinde să se profileze. Coreea de Nord acuză Statele Unite ale Americii că prin încălcarea spațiului aerian cu bombardierele B-1B Lancer, SUA a declarat deja război.

Agenția de prează Yonhap a raportat că țara comunistă se pregătește pentru ceea ce este mai rău și pe lângă faptul că armata este pregătită pentru apărare, se elaborează și un plan complex de atac asupra Californiei.

Acțiunea a fost una care vrea să demonstreze gama largă de opțiuni militare pe care peședintele SUA, Donald Tump, o are la dispoziție în cazul în care regimul de le Phenian nu vrea să oprească provocările, potrivit unui comunicat al Pentagonului.

În acest context,  Centrul Comun de Informații din Los Angeles a emis un memorandum de 16 pagini în care informează oficialitățile despre modul în care ar trebui să întâmpine un atac nuclear.

Raportul în cauză explică efectele unei explozii atomice, minimizarea pierderilor umane, dar și la modul în care trebuie acționat după ce răul a fost făcut și radiațiile există peste tot.

Mai mult de atât, se așteaptă ca Coreea de Nord să trimită o rachetă balistică intercontinentală spre California și astfel populația trebuie pregătită pentru ceea ce va urma.

Raportul estimează ca în cazul în care această acțiune se va produce, vor muri aproximativ 60.000 de oameni din cauza exploziei și până la 3 milioane din cauza radiațiilor. Pagubele materiale se vor ridica la un trilion de dolari americani. Experții militari declară că o rachetă ar putea ajunge pe insulă în 20 de minute dacă ar fi tras înapoi din Coreea de Nord.

bomba atomica - California se pregătește pentru un atac nuclear

Șeful diplomației nord-coreene Ri Yong-Ho a declarat luni, la New York, că președintele american Donald Trump a ‘declarat război’ țării sale și că Phenianul își rezervă dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv prin doborârea de bombardierelor americane. De cealaltă parte, Donald Trump a declarat că liderul de la Phenian că este un ‘nebun’ și este pregătit să distrugă Coreea de Nord.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și