Calea Lactee se va ciocni cu o alta galaxie. Ce se va alege de Terra?

Calea Lactee se va ciocni cu o alta galaxie. Ce se va alege de Terra?

În excesul de zel caracteristic NASA, o nouă teorie ridică semne de întrebare asupra viitorul îndepărtat al omenirii. Conform ultimelor studii efectuate de NASA, peste circa 4 miliarde de ani galaxia noastră se va ciocni cu o galaxie vecină. În acest fel, din cele două galaxii, Calea Lactee şi Andromeda, se va naște una nouă, mai mare ca dimensiuni cu sisteme solare modificate că structură.

Impactul va avea loc pe parcursul a 2 miliarde de ani, iar în final cele două galaxii vor forma o singură entitate. În prezent cele două galaxii sunt atrase una spre cealaltă din cauza forţei gravitaţionale, iar momentul impactului este foarte greu de prezis. Chiar şi aşa această ciocnire se va produce peste foarte mult timp. Dacă oamenii vor mai exista până atunci este posibil ca să asiste la un spectacol incredibil pe cer. Din cauza distanţelor foarte mari dintre planete, Pământul, Soarele şi Luna nu vor fi distruse şi nici afectate de viitoare coliziune, însă, toate îşi vor schimba poziţia în nou născută galaxie.

 

Cele două galaxii se afla acum la o distanţă de 2.5 milioane de ani lumină şi se apropie una de alta cu o viteză de 400.000 km/h. Mai mult de atât, există posibilitatea ca o a treia galaxie, Triangulum să se ciocnească cu cele două. Peste 4 miliarde de ani Soarele va rămâne fără combustibil şi îşi va mări volumul până în clipa în care va exploda. În această situaţie viaţa pe Terra va fi imposibil să mai existe.

loading...

Related posts