CALDEENII,RITUALURI DE DIVINAȚIE

Dorința de a prevedea viitorul datează probabil de când primii oameni au început să perceapă că făceau parte din natură, fiind supuși limitărilor și legilor ei, și că păreau neputincioși în modificarea acestor legi.

Divinația, metoda de obținere a cunoașterii viitorului sau necunoscutului prin intermediul semnelor, a fost practicată de toate societățile umane, barbare și civilizate.

Oamenii s-au simțit înconjurați de forțe pe care nu le puteau controla. Oamenii au căutat să cunoască voința zeilor, sperând că pot influența forțele supranaturale sau să potolească mânia forțelor naturii.Vechii caldeeni citeau uneltirile zeilor în cerul spuzit de stele, ca și în ficații însângerați ai animalelor de jertfă.

Când regele din Babilon pornea la război, scria numele orașelor rivale pe săgețile pe care le punea în tolbă și le amesteca. Apoi scotea o săgeată și ataca întâi orașul, al cărui nume era scris pe ea.

În Grecia, numerele erau atribuite zeilor și zeițelor, iar când un anumit număr era invocat, divinitatea corespunzătoare răspundea.

Loading...

Astrologii, nativi sau caldeeni, erau la mare căutare. Împărații care au adoptat noua religie, creștinismul, au interzis practicile religio paganorum, religia de la țară.

Deși templele păgâne au fost distruse, iar imaginile și cărțile adepților păgânismului au fost arse, magicienii au continuat să se întrunească în secret și să practice ritualurile de divinație.

Practicarea științelor oculte a fost oprimată de creștinism, dar nu a fost niciodată anihilată. Obiectele divinației s-au schimbat, în timp, dar nu și funcția lor. Nu există nicio îndoială că anticii prețuiau corpurile cerești în mod deosebit. Cartea lui Iov din Vechiul Testament afirmă că luciferii cântau împreună atunci când au fost puse temeliile Pământului.
Preoții babilonieni au dezvoltat și perfecționat un sistem de interpretare a fenomenelor observate în ceruri cu scopul de a determina voința puterilor divine.

Astrologii caldeeni împărțiseră semnele zodiacale în patru triunghiuri și atribuiseră fiecărui triunghi câte un element. Berbecul, Săgetătorul și Leul erau considerate semne de foc. Racul, Scorpionul și Peștii semne de apă. Balanța, Vărsătorul și Gemenii, semne de aer, iar Capricornul, Taurul, Fecioara semne de pământ.

În esență, astrologia abordează relațiile existente între pozițiile Soarelui, Lunii și planetelor și viețile pământenilor.
Astrologia are o rădăcină filosofică, pornind de la premisa că fiecare individ este un Univers în miniatură și se oglindește în modelul astrologic existent pe cer la momentul nașterii persoanei respective.

Trăsăturile personalității care determină cum anume indivizii reacționează față de mediu constituie temperamentul uman.
Hipocrat descria patru tipuri de temperamente, sangvin, coleric, flegmatic și melancolic. Cele patru temperamente au fost simbolizate, legând firea colerică de foc și cea sangvină de aer, în vreme ce apa era simbolul temperamentului flegmatic și pământul al celui melancolic.

CALDEENII caracterizau zodia prin câteva cuvinte

Berbec. Agresivi, dominanți, atitudine tranșantă. Migrenele și nevralgiile le pot crea probleme.

Taurul.Pasionali, părinți excelenți, preferă realitate, generoși, dar fără trădare, pentru că devin agresivi.

Gemenii. Îndrăzneți, puternici, inteligenți dar duali. Sunt activi și liberi. Sistemul nervos este punctul lor slab

Racul. Imaginație bogată, au nevoie de timp pentru a lua decizii, nu sunt depresivi, iubesc apa și preferă să locuiască în localitățile din apropierea apelor.

Leul. Încearcă să se impună, energic, are voință și buni familist.

Fecioara. Nu are emoții evidente, intelectuali, critici, dificili, iau decizii pe care nu le mai schimbă.

Balanța. Populari, joviali, se încadrează în imaginea ideală a unei persoane. Capricioși, le place luxul, își revin repede după boli.

Tăblițele sumeriene

Scorpion. Pasionali, nu pot fi contraziși, sunt duri când sunt supărați, parteneri buni în mariaj.

Săgetător. Sunt nehotărâți, impulsivi. Mișcarea este esențială pentru echilibrul lor psihic.Sunt viguroși până la vârste înaintate.

Capricornul. Au tabieturi, sunt chibzuiți, economi, rezistenți, ipohondri, se autocompătimesc, pot deveni pesimiști incorigibili.

Vărsător. Contradictorii, excentrici, intelectuali, neconvenționali. Tensiunile mentale și emoționale le dau probleme.

Pești. Harnici, nu au vitalitate, viața emoțională le poate da probleme, sunt caritabili.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...