Descopera

Calculul sumbru al experților OXFORD: Ziua în care viața pe Terra va lua sfârșit

previziune europa
0views

Cercetatorii de la Universitatile Oxford si Harvard au reușit sa calculeze cat timp va fi Terra locuibila, pe baza unui model de evaluare a sperantei de viata a exoplanetelor in functie de prezenta lor in asa numitelezone de viata”, scrie incomemagazine.ro.

Cati ani mai are de trait Terra si omenilrea? O intrebare la care au cautat un raspuns expertii Universitatilor Oxford si Harvard.

Folosindu-se de modelul special creat pentru acest studiu, oamenii de stiinta au stabilit ca Pamantul prezinta o speranta de existenta de peste 4,5 miliarde de ani.

Dar pentru cat timp Terra va mai beneficia de conditii favorabile? Analiza mai multor exoplanete si a relatiei lor cu sorii lor arata ca Pamantul mai poate trai cel putin 1,75 miliarde de ani.

Dupa aceea, Terra va inceta sa mai fie o planeta propice vietii, pentru ca va inra in zona calda a Soarelui, cu temperaturi capabile sa evapore apa marilor si oceanelor. Va fi sfarsitul catastrofal pentru orice forma de viata.

previziune europa

Oamenii de stiinta avertizeaza, in context, ca Pamantul ar putea sa inceteze sa mai fiecasa omenirii” mai devreme de perioada estimata de ei, daca nu se stopeaza procesul de incalzire gloabala.

Loading...loading...