Univers

CĂLĂTORIA SPRE MARTE, UN VIS PREA ÎNDEPĂRTAT

Acum câțiva ani, NASA anunța că până în anul 2024, va avea loc primul zbor spre planeta Marte. A fost mult entuziasm și interes din partea jurnaliștilor, dar și a oamenilor de rând.

Mai mult, astronauți francezi, chinezi, ruși și-au arătat interesul pentru a participa la acest zbor. De curând, Bill Genstenmaier, unul dintre patronii NASA, a făcut o declarație care a fost considerată cel puțin contradictorie. El a declarat că NASA nu dezvoltă un astfel de proiect pentru că nu are mijloacele financiare și că nu știe când se va putea concretiza un astfel de proiect.

El a mai declarat că pentru un astfel de proiect este necesar un buget anual de 18 miliarde de dolari, bani care în prezent iau alte destinații, de la lansarea de sateliți, la explorarea sistemului nostru solar. Mai mult, el a declarat că NASA ar putea continua proiectul Apollo, întrerupt în anul 1972.

La acel moment, proiectul Apollo a fost întrerupt fără a fi furnizate mai multe informații. S-a spus că Luna nu mai prezintă un interes pentru NASA.

O călătorie spre Lună durează 3 zile, în timp ce una spre planeta Marte durează 6 luni, costurile sunt imense, la fel și riscurile, a completat Genstenmaier. Pe de altă parte, președintele Trump a declarat că el susține proiectul Marte și chiar ar dori să devanseze data realizării lui, anul 2024 și nu anul 2030 așa cum declaraseră reprezentanții NASA.

Sunt voci care susțin că declarațiile lui Genstenmaier nu reflectă realitatea și că NASA lucrează în secret la acest proiect, departe de ochii specialiștilor europeni, ruși sau chinezi. Prin realizarea acestui proiect, NASA va da lovitura supremă astronauticii mondiale.

O astfel de călătorie presupune nu numai costuri exorbitante ci și o tehnologie adaptată unui zbor atât de lung, sănătatea astronauților, problemele de combustibil, de rezistență pe suprafața marțiană, de întoarcere pe Pământ.

marte 1 - CĂLĂTORIA SPRE MARTE, UN VIS PREA ÎNDEPĂRTAT

În ceea ce privește colonizarea planetei Marte, există controverse în rândul oamenilor de știință. Cinci cercetători americani au prezentat studii care susțin teoria conform căreia planeta nu va putea fi colonizată pentru că după maximum 60 de zile, cei ajunși acolo vor muri prin asfixie.

În cele 35 de pagini ale raportului sunt prezentate calcule care susțin că misiunea va fi un eșec. Și plantele care se doresc a fi cultivate vor avea un final asemănător. Omenirea nu dispune de echipamente și tehnici de echilibrare a atmosferei marțiene. Poate că acest raport este cheia, răspunsul la declarația pe care a dat-o Genstenmaier.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top