Călătoria în timp, o alunecare în universuri paralele

Călătoria în timp, o alunecare în universuri paralele

Călătoria în timp este un subiect sensibil și cu multe necunoscute. Din această cauză, lumea ştiinţifică este împărțită în două tabere. Scepticii sunt convinşi că trăim într-o realitate în care exista un singur prezent.

De cealaltă parte, sunt specialişti care susțin existența universurilor paralele, fiecare având un prezent. Marshall Barnes este specialist în fizica temporală și de curând, a publicat un studiu despre conceptul de timp.

Barnes susţine că timpul exista sub o formă lineara, fapt care ne permite să trăim. În fiecare univers există o cronologie lineară numită timp. Dacă timpul nu ar exista nu am putea să ne mişcăm, să vibrăm, să ne schimbăm. Existența timpului ne permite să ne manifestăm în spațiu.

Primul lucru care susţine existența timpului real, a prezentului este fotografia.

Modelul matematic care demonstrează posibilitatea călătoriei în timp presupune un Univers cu patru dimensiuni temporale care funcționează simultan, ceea ce formează un continuum spaţiu-timp, care permite deplasarea în diferite direcţii.

În apropierea obiectelor masive, nu numai spațiul se curbează, ci și timpul. Imaginaţi-vă, ca timpul ia forma unui cerc, iar noi putem călători plecând dintr-un punct numit prezent, către trecut său viitor.

Unul dintre cele mai spectaculoase cazuri de călătorie în timp s-a petrecut în 3 ianuarie 2004, în Antarctica. Specialiştii americani de la o bază de cercetare au observat pe cer o formaţiune cu o formă ciudată care în mod inexplicabil se mișca circular deasupra zonei de observație. Pentru a studia fenomenul, s-a folosit un balon meteorologic echipat cu aparatura de măsurare a vitezei, umidităţii, temperaturii.

Pentru câteva minute, balonul a dispărut în interiorul misterioasei formațiuni. Ca să-l poată recupera au fost utilizate corzi. Când au verificat aparatura, au avut o surpriză de proporţii. Lansarea balonului se realizase în 3 ianuarie 2004, iar ceasul prezenta data de 3 ianuarie 1964.

La început, s-a crezut că este vorba despre o eroare de funcționare a aparaturii și s-a repetat lansarea balonului de câteva ori. De fiecare dată, ceasul indica anul 1964. Concluzia acestor experimente a fost aceea ca balonul a penetrat printr-un tunel care ducea către un alt univers.

În anul 1987, cercetătorul rus Vădim Chernobov a creat un dispozitiv cu ajutorul căruia a încetinit curgerea timpului cu 1,5 secunde într-o oră. Dispozitivul funcționa cu ajutorul unor pompe electromagnetice care acţionau asupra câmpului magnetic.

Călătorie în timp

În anul 2001, într-o pădure din apropiere de Volvograd, rușii au experimentat o mașina de călătorit în timp. La bordul maşinărie s-au aflat câțiva cercetători. Pe perioada călătoriei care a durat câteva minute, curgerea timpului a fost modificată cu 3 procente.

Subiecţii acestui experiment au declarat că aveau senzația că sunt prezenţi în două timpuri paralele, aici şi dincolo.

loading...
CATEGORIES
Share This