Călătoria în timp! Există diferite modalități de a ajunge în trecut sau în viitor

Călătoria în timp! Există diferite modalități de a ajunge în trecut sau în viitor

Călătoria în timp este un subiect intens dezbătut în mediile științifice pentru a se descoperi o modalitate prin care să se materializeze acest concept.

De-a lungul timpului, au existat numeroși oameni de știință, care au încercat să descopere o modalitate prin care omul poate să călătorească în timp. Această călătorie, fie ea în trecut sau în viitor, ar putea să schimbe întreaga viață a omului, dar și perspectiva sa asupra Universului.

Călătoria în timp în vremuri demult apuse

Unul dintre cele mai vechi texte din lume se numește Mahabharata. Un paragraf din această carte, scrisă în secolul al VIII-lea î. Hr., descrie cu lux de amănunte o călătorie de-a dreptul bizară, despre care se poate spune că este un fantastic salt în timp. Un rege, pe nume Raivata, este nevoit să călătorească spre ceruri pentru a se întâlni cu creatorul, adică cu Brahma.

Regele efectuează această călătorie și după o întrevedere de doar câteva ore, revine pe Terra. Singura problemă este că pe Pământ au trecut câteva sute de ani. Aceasta întâmplare este o dovadă vie că acest rege efectuează un salt în timp de câteva sute de ani. Oare cum a fost posibil?

O altă întâmplare asemănătoare este prezentată în Coran. Un grup de oameni se refugiază într-o peșteră. Îi păștea un pericol mare, dar Dumnezeu îi adoarme și aceștia se trezesc peste 309 de ani. Întâmplarea se petrece undeva prin secolul al II-lea după moartea lui Iisus.

În timpurile noastre, aceste relatări sunt considerate simple povești. Omul modern este setat și ancorat prea mult în realizate pentru a înțelege un concept atât de complex.

Loading...

Și totuși, călătoria în timp este posibilă?

Ben Tippett, om de știință din cadrul Universității Okanagan British Columbia, sugerează într-un nou studiu că ideea călătoriei în timp este posibilă, cel puțin din punt de vedere matematic.

Tippett susține că există dovezi că în apropierea găurilor negre, timpul se mișcă mult mai lent, iar curbura tinde să fie mai elastică. Modelul mașinii, care poate să străbată timpul atât în trecut, cât și în viitor, imaginată de specialistul canadian poate fi comparată cu o cutie care se deplasează circular. Această mașinărie se poate mula pe curbura spațiul-timp și astfel călătoria în timp devine posibilă.

Cu toate acestea, o astfel de mașinărie este imposibil de construit în prezent pentru că este nevoie de materiale speciale, pe care omul încî nu le deține. Aceste materiale ar trebui să reziste la viteze impresionante, de cel puțin 8 ori viteza luminii, pentru ca deplasarea în timp să devină posibilă.

„HG Wells a popularizat termenul de maşină a timpului şi i-a făcut pe oameni să creadă că un explorator ar avea nevoie de o maşină sau de o cutie specială pentru a putea realiza călătoria în timp. Dacă din punct de vedere matematic este fezabilă, dar construirea unei maşini a timpului încă nu este posibilă deoarece avem nevoie de materiale, pe care le numim materie exotică, care să modeleze dimensiunea spaţiu-timp şi care nu au fost descoperite încă”, a mai spus Tippett.

loading...

Related posts