Stiinta

Calatoria cu viteza luminii devine posibila

Oamenii de ştiinţă de la CERN au făcut o descoperire senzaţională. În urma unor studii avansate, în sfârşit au reuşit să se apropie de definirea şi înţelegerea basonului Higgs. Această particulă este interesantă pentru că explică cauza pentru care materia are masă. Odată descoperirea efectuată, fizicienii sunt de părere că oamenii vor face un salt impresionant în înţelegerea materiei, dar vor fi şi capabili să „dezbrace” materia de masă. Concluzia este una simplă pentru că în viitorul apropiat călătoriile interstelare vor fi efectuate cu viteza luminii.

Descoperirea se datorează acceleratorului de particule de la CERN, iar rezultatele au fost făcute publice într-o conferinţă de presă organizată pentru a face publică celebra descoperire.

„Cel mai important lucru este că acum vom putea recrea condiţiile care au existat cu o fracţiune de secundă după Big Bang. La ce ne ajută acest lucru? În acest moment imaginaţia mea este prea mică pentru a mă gândi la câte am putea face acum”, a mărturisit savantul Albert de Roeck.

În luna decembrie al acestui an acceleratorul de particule va fi oprit pentru doi ani pentru a i se aduce îmbunătăţiri substanţiale. Odată ce viteza şi puterea i se vor mări noi descoperiri senzaţionale vor fi făcute. Toate acestea vor duce la aflarea adevărului despre Universul în care trăim.

„Vrem să aflăm cum funcţionează lumea, iar pentru acest lucru trebuie să investim în noi tehnologii”, a declarat fizicianul Ray Volkas.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top