The news is by your side.

CĂLĂII, DEMONII Și MORȚII, casa bântuită de lângă Iași

0

În apropiere de Iași, pe culmea unui deal există o construcție a cărei arhitectură deosebită te atrage să o vizitezi. Din păcate, clădirea este deteriorată și nelocuită. Multe legende există despre această clădire. Această situație i-a făcut pe unii specialiști să cerceteze istoricul clădirii și să stabilească cât adevăr există în tot ceea ce localnicii susțin.

Legendele au la bază fapte reale. Casa a aparţinut călăului Gavril Buzatu, ultimul călău al Moldovei. Multe atrocităţi s-au întâmplat în acea clădire. În miez de noapte se aud țipete din vechea clădire și se spune că este un loc bântuit.

La început, clădirea a aparținut familiei Moruzzi, după care, în secolul al XIX-lea, a fost preluată de Gavril Buzatu. Acesta era țigan, dar fugise din robie și se apucase de tâlhării și crime alături de banda lui Chetrariu. Buzatu ucidea fără urmă de regret. Avea o statură uriașă, îmbrăcat în mintean roșu, șalvari turcești și pe cap purta o căciulă cu însemnele morții, cap de mort cu două oase încrucișate.

El îngrozise Moldova prin crimele pe care le făcea. Se spune că niciodată nu se despărțea de sabia sa. Pentru că nimeni nu a dorit să fie călău, Marele Armaș al țării a trebuit să se mulțumească cu Buzatu. După ce a fost eliberat din slujba sa, Buzatu s-a retras la mănăstirea Secu. Se spune că mergea prin păduri și urla ca lupii. A murit după o suferință grea.

Martorii care au vizitat casa susțin că este bântuită de strigoi și că se aprind focuri din senin. Strigoii sunt blestemați să nu aibă liniște până nu se răzbună.

Fernard Meyssonnier, ultimul călău francez din Algeria, a murit în anul 2008. În însemnările sale el scria că în 20 de secunde decapita două persoane. Doar Dumnezeu mai poate face acest lucru, a completat el. El a efectuat peste 200 de execuții în perioada 1947-1961.

Mult timp, în cadrul multor civilizații a funcționat legea talionului. Familia celui ucis avea libertatea de a-l ucide pe ucigaș. Mai târziu, au fost utilizaţi călăii. Aceștia erau numiți demoni ai morții, pe de o parte, și de alții justiția divină. Meseria de călău se transmitea din tată în fiu și era foarte bine plătită.

MORȚI-BIZARE CĂLĂII, DEMONII Și MORȚII, casa bântuită de lângă Iași

Fernard Meyssonnier a declarat pentru postul de televiziune CNN, nu trebuie să lași niciodată timp de gândire condamnatului. Dacă faci acest lucru el va începe să miște capul și se va crea o întreagă harababură. Lama va trece prin maxilar și atunci va trebui să folosești un cuțit de măcelar.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și