Descopera

CÂINII IMPLICAȚI ÎN DIAGNOSTICAREA CANCERULUI

Din septembrie 2016, Institutul Curie din Paris antrenează doi câini pentru a depista cancerul de sân, numai cu ajutorul mirosului. Dacă experimentul va fi o reușită, costurile pentru depistarea acestei boli vor fi minime și timpul va fi redus.

Antrenamentele se efectuează într-o bază militară din Franța, unde cei mai buni antrenori au fost cooptați. Tumora canceroasă are un anumit miros, iar cei doi câini fac antrenamente pentru a-l depista la pacienții din clinicile pariziene.

Antrenorii trebuie să inducă la cei doi câini memorizarea unui anumit miros.

Cercetătorii sunt optimiști pentru că, în timp, câinii au fost dresați să descopere droguri, arme. Medicii francezi vor să extindă această practică și la cancerul de prostată, deoarece cancerul produce un miros specific în urină.

În Austria, tehnica utilizării câinilor în depistarea cancerului la plămâni este folosită din anul 2012. Reușita a fost de 70%.

Și pisica are capacitățile sale. Specialiștii cunosc capacitățile pe care le are pisica în depistarea anumitor boli. Pisica își găsește culcuș lângă zonele corpului afectate de o boală. Se spune că pisica are capacități olfactive de o sută de ori mai puternice decât cele ale omului.

loading...

C%C3%82INII - CÂINII IMPLICAȚI ÎN DIAGNOSTICAREA CANCERULUI

Ea posedă un al doilea organ olfactiv numit Jacobson, care este situat în partea superioară a gurii. Din această cauză, atunci când analizeazâ un miros, pisica deschide gura.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top