Animale

CÂINELE, LOIALITATE FĂRĂ LIMITE – CAZURI EMOȚIONANTE

Câinele este singura ființă capabilă să-și iubească stăpânul mai mult decât pe el însuși. Câinele este recunoscut pentru loialitatea sa și aceasta se confirmă prin numeroase cazuri celebre, petrecute în diverse locuri de pe glob.

Hachiko Monogatari – câinele care își aștepta stăpânul la gară

Filmul japonez Hachiko Monogatari a fost realizat în anul 1987, inspirat dintr-o poveste reală. Un profesor universitar găsește pe stradă un câine. Între cei doi se va naște o legătură specială. În fiecare zi, câinele își însoțește stăpânul la gara din localitate, iar seara, când trenul sosește, îl așteaptă. Câțiva ani, acest ritual s-a petrecut zi de zi. În una din zile, profesorul nu s-a mai întors. Suferise un accident cerebral, în urma căruia a murit. Timp de 9 ani după moartea sa, câinele l-a așteptat în gară. Câinele a murit lângă gară, așteptându-și stăpânul. Hachiko este considerat cel mai loial câine din lume.

Câinele a refuzat să mai părăsească locul accidentului

Un alt caz la fel de impresionant s-a petrecut pe o șosea din Siberia, Rusia, în anul 2014. După ce stăpânul câinelui a murit într-un accident de mașină, câinele a refuzat să mai părăsească locul accidentului. Nu a acceptat niciun stăpân și preferă să trăiască în sălbăticie pe marginea drumului. Despre câine se spune că are o loialitate fără limite.

Câinii și cobrele

Următoarea întâmplare s-a petrecut în SUA, la reședința de vară a unei familii. Patru cobre de munte au încercat să pătrundă în locuință. Câinele familiei s-a luptat cu cei patru șerpi mai multe minute. După ce reptilele au fost ucise, a murit și câinele ca urmare a cantității mari de otravă pe care a avut-o în sânge.

Omar Eduardo Rivera și câinele său

În 11 septembrie 2001, Omar Eduardo Rivera se afla la etajul 71 al unuia dintre turnurile gemene. Pentru că Omar era orb, era însoțit în permanență de câinele său Dorado. După atac, Omar a fost ajutat să coboare ce 71 de etaje, printr-o căldură insuportabilă, de câinele său. Coborârea s-a realizat într-o oră. La scurt timp după ce au părăsit clădirea, Dorado s-a prăbușit epuizat.

2000 de km în căutarea stăpânului

capture-d-ecran-facebook-tiele-dockens-1503954641 CÂINELE, LOIALITATE FĂRĂ LIMITE - CAZURI EMOȚIONANTE

Următoarea întâmplare este mai mult decât emoționantă. O familie din SUA hotărăște să se mute într-un oraș aflat la o distanță de 2000 km distanță de reședința lor. Din motive numai de ei știute, abandonează câinele pe o șosea. După câteva luni, la ușa noii lor locuințe și-au găsit câinele epuizat de drum și foame. Câinele parcursese 2000 de km. Miguel Guzman a fost un argentinian care a avut o relație specială cu câinele său. După moartea sa, câinele său vine în fiecare dimineață la mormântul lui. Interesant este faptul că patrupedul a descoperit singur cimitirul unde fusese înhumat stăpânul.

loading...
Comments
To Top