Animale

Dragoste necondiționată de câine

Despre câine se spune că este cel mai bun prieten al omului. Se presupune că este primul animal care a fost domesticit a fost câinele și acest lucru s-a petrecut în Asia de Est, acum 14000 de ani.

În anul 2005, uraganul Katrina devasta orașul New Orleans. 12 mai târziu, uraganul Harvey a devastat o parte din statul Texas. Houston. Al patrulea oraș ca mărime din SUA este sub ape.

În 25 august 2017, uraganul Harvey, cu o intensitate de patru, s-a format în apele calde, tropicale și a fost dirijat de vânt către Mexic. Ciclonul care s-a format a avut un diametru de 1000 km.

Peste 12000 de soldați au intervenit pentru a salva populația. Imaginea care a făcut înconjurul lumii a fost aceea a unui câine care a găsit o sacoșă cu alimente și a dus-o câteva sute de metri cățeilor care îl așteptau înfometați.

În antichitate, câinele era considerat paznicul iadului. El supraveghea ca sufletul să nu treacă bariera către iad. Este binecunoscută întâmplarea în care Esculap a fost abandonat pe un munte, iar câinii săi l-au salvat.

Câinele acordă stăpânului o dragoste necondiționată. Sunt multe întâmplări care au avut ca eroi câinii. În anul 2005, după producerea uraganului Katrina, un câine și-a salvat stăpânul de la o moarte iminentă. Stăpânul câinelui a rămas blocat în nămol, în căruțul cu rotile pe care-l utiliza . Câinele său a împins căruțul, salvându-și stăpânul.

Alți câini și-au salvat stăpânii de la înec, din accidente. O întâmplare emoționantă s-a petrecut în 11 septembrie 2001, în timpul atentatelor de la New York. Câinele și stăpânul se aflau la etajul 78 al clădirii din World Trade. Imediat după atentat, câinele și-a târât stăpânul intoxicat de fum, mai multe etaje, până la o ieșire de urgență, unde a fost preluat de pompieri.

O întâmplare emoționantă s-a petrecut în deșertul din Oman. Un câine a descoperit un nou-născut abandonat. L-a târât zeci de kilometri până a ajuns în prima localitate și l-a lăsat în fața unui spital. Câinele a așteptat liniștit până când copilul a fost preluat de medici, după care a plecat.

loading...
Comments
To Top