Cadavrul unui „diavol” descoperit in Africa de Sud

Cadavrul unei creaturi bizare a fost descoperit săptămâna trecută în Plettenberg Bay, Africa de Sud. Turistul care a efectuat misterioasa descoperire a fotografiat cadavrul, după care a alertat autoritățile locale. Fotografia a fost transmisă agențiilor de presă și astfel știrea a făcut înconjurul lumii.

Imediat ce a fost expusă publicului larg, fotografia ființei misterioase a stârnit controverse în rândul internauților. Unii sunt de părere că este vorba despre un tip de maimuță, iar ceilalți înclină să creadă că ființa bizară fie provine dintr-o altă lume sau chiar este una de origine extraterestră.

Localnicii cred că este vorba despre misticul monstru supranumit Tokoloshe. Conform tradiției africane, acest monstru este considerat un spirit demonic, care provine din lumea de apoi și care în cele mai multe dintre cazuri devine invizibil. De asemenea, Tokoloshe este asemănat cu un zombi care vine pe Terra pentru a face numai rău.

Tradiția descrie această creatură ca fiind de dimensiuni mici, cu foarte mult păr și cu niște gheare extrem de ascuțite. Unii spun că şamanii se folosesc de corpurile celor decedaţi ca să îi invoce şi să îi asmută asupra inamicilor. Un Tokoloshe adora să terifieze sate, mai ales copiii, să fure lapte, să violeze femei sau să muşte oamenii care dorm. Din această cauză, mulţi oameni îşi ţin patul al înălţime. Unii spun că Tokoloshe este o combinaţie între zombi, fantoma şi o făptură mitică. Se spune că doar cei blestemaţi pot să-l vadă pe Tokoloshe.

Tokoloshe

Cu toate aceste presupuneri, creatura descoperită în Africa de Sud este de origine necunoscută. Chiar dacă au existat unele zvonuri cum că creatura este de fapt o maimuță, oamenii de știință susțin că nu au mai văzut ceva asemănător în viața lor și că este greu de spus ceea ce reprezintă această creatură.

loading...

Comentariile sunt închise.