Busuiocul, iarba norocului și a sănătății! Tratează o sumedenie de afecțiuni

Busuiocul, iarba norocului și a sănătății! Tratează o sumedenie de afecțiuni

Busuiocul este o plantă apreciată pentru mirosul și gustul său. Pe lângă utilizarea sa în bucătărie, busuiocul mai este cunoscut pentru tratarea numeroaselor boli și maladii. Busuiocul poate vindeca bolile de stomac, leziunile bucale și mai este și un elixir al tinereții.

Busuiocul, plantă medicinală

Originar din India, busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă despre care se spune că aduce noroc şi sănătate. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă uscată şi mărunţita la 200 ml apă clocotită. Se acoperă vasul 10 minute, se strecoară. Se beau două ceaiuri călduţe pe zi, cu înghiţituri rare, după mesele principale.

Are efecte în disfuncţii stomacale, insomnii, nervozitate, migrene, angina pectorală, diaree, colici intestinale şi balonări. Combate greaţă şi senzaţia de vomă. Stimulează pofta de mâncare, scade febră.

Decoctul de busuioc se poate folosi ca apa de gură sau în gargare contra leziunilor bucale, afte, faringite, angine. Un pumn de plantă la 250 ml apă rece, se fierbe două minute, se infuzează cinci minute, se strecoară.

Macerat: patru linguriţe de busuioc în apă. Se lasă la macerat la rece opt ore, apoi se filtrează. Se bea pe stomacul gol, dimineaţa. Este considerat un adevărat elixir al tinereţii, recomandat în cazurile de îmbătrânire prematură, tulburări de menopauza, andropauza, sterilitate, frigiditate.

busuioc

Alifie: 20 g planta se amestecă cu 30 g ceară albă, 30 g seu de oaie, 30 g terebentina, 60 g colofoniu şi 90 g untura de porc. Se pun la foc slab până se topesc. Se toarnă în cutii de plastic. Se aplică pe răni cu puroi, buze crăpate, călcâie crăpate, scabie, ulceraţii infectate.

Cataplasme: frunzele proaspete, zdrobite, aplicate pe răni, ulceraţii, favorizează vindecarea lor. Cu frunze proaspete se pot freca locurile înţepate de insecte. Se aplică pe frunte, în cazul durerilor de cap. Busuiocul este indicat pentru tenul gras dacă e aplicat sub formă de comprese cu infuzie.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)