The news is by your side.

„Buldozerul” din Panama, misterul mașinăriei făcute cadou oamenilor de către zei

Societățile antice au avut acces la tehnologie de nivel înalt, iar pentru a dezvolta și susține această teorie stranie, unul dintre exemplele concludente este artefactul supranumit „buldozerul” din Panama.

A fost descoperit în 1920 în Panama și este miniatura unui aparat de excavat, cu care anticii au intrat în contact cu mii de ani în urmă. Inițial artefactul nu s-a bucurat de prea multă atenție pentru că s-a crezut că este doar un simplu jaguar transpus sub forma unei bijuterii. Odată cu trecerea anilor, diverși arheologi care au intrat în contact cu acest pendantiv au fost stupefiați de complexitatea sa, dar și de elementele stranii cu care a fost dotat.

Interesant este faptul că pe corpul jaguarului au fost instalate mai multe mecanisme interesante. A fost dotat cu 4 roți pe care se sprijină și altele două la coadă. De asemenea, ghearele animalului sunt realizate în așa fel în cât par a fi fost folosite pentru excavare. Aceste gheare sunt prinse într-un sistem special, care le conferă libertatea de a se mișca de jos în sus cu foarte mare ușurință. De asemenea pe spatele miniaturii se poate observa o cabină de comandă. Se spune că acela ar fi fost locul de unde se putea manevra buldozerul antic.

Mai mult de atât, trunchiul animalului este acoperit cu o sumedenie de mecanisme. Ghearele, sau lopețile, sunt prinse într-un dispozitiv mecanic și sunt legate de cele două roți atașate pe coada lungă și neobișnuit de puternică.

După cum susținea David Hatcher Childress, în cartea sa „Tehnologia zeilor”, acest aparat, la o scară mai mare, putea să fi fost construit în scopul excavației. Straniu este faptul că civilizațiile care au trăit pe teritoriul Americii de Sud nu au dispus de o asemenea tehnologie avansată, motiv pentru care se speculează că buldozerul ar fi fost făcut cadou de către zei.

Civilizația precolumbiană Maya a avut numeroase zeități transpuse sub forma jaguarului. De asemenea, olmecii, prima civilizația care a trăit în America de Sud, îl venerau pe Zeul Jaguar.

buldozer panama

Chiar și în cultura aztecă, acest zeu exista și era iubit de către oameni. Pornind de la aceste fapte simple, este la îndemâna oricui să facă o legătură simplă în buldozerul din Panama, tehnologia avansată cu care a fost dotat, forma de jaguar pe care o are, dar și religia diverselor culturi antice.buldozer panama

Probabil că aceasta este cauza principală pentru care David Hatcher Childress susține în cartea sa că acest artefact este de fapt reprezentarea rodului relațiilor strânse între civilizațiile din America de Sud și o civilizație extraterestră, creatoarea vieții.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și