Buford, orasul cu un singur locuitor scos la vanzare

Buford, orasul cu un singur locuitor scos la vanzare

Oraşul Buford, din statul Wyoming, este cel mai mic oraş din lume. Şi-a câştigat acest statut în urmă cu 4 ani, atunci când Don Sammons a rămas singurul său locuitor. Bărbatul s-a mutat în Buford în anul 1980, împreună cu soţia sa. Peste numai 10 ani au resit să cumpere magazinul din oraş.

Au avut împreună un băieţel iar soţia sa a murit acum 16 ani. Când băiatul lui Sammons s-a făcut mare, şi-a luat valiză şi precum toţi ceilalţi locuitori a plecat din Buford. În acest fel oraşul de mai bine de 4 ani are doar un singur locuitor, care este şi primar dar şi vânzătorul magazinului său.

Don Simmons a spus că a lucrat câte zece ore pe zi în magazinul său. Deşi este singurul locuitor din oraş, el nu a fost şi singurul client al magazinului. În timpul verii, oraşul este vizitat de aproximativ 1.000 de turişti pe zi, numărul acesta scăzând la 100 iarna.

Datorită faptului că singurul locuitor al orașului vrea să se pensioneze, Buford este scos la licitaţie pentru suma de 100.000 euro, suma în care se includ magazinul, casă, dar şi o bucată de teren, toate proprietăţi ale lui Don Simmons. Licitaţia va avea loc pe 5 aprilie.

Oraşul cel mai mic din lume a fost înfiinţat în anul 1866 de muncitorii care locuiau la construcţia drumurilor din zonă. Recordul de populaţie pe care l-a înregistrat Buford a fost de 2000 de locuitori, dar datorită crizei economice cumulata cu alţi factori, în prezent oraşul a devenit o fantomă.

Loading...
loading...

Related posts