Take a fresh look at your lifestyle.

Buddha și Iisus, dumnezeii care au schimbat lumea

Buddha, Horus, Mithra, Krishna, Hristos sunt considerații dumnezeii lumii. Viața și moartea acestora prezintă multe puncte comune. În toate aceste cazuri, nașterea este anunțată de steaua de la răsărit, moment în care apar cei trei regi magi.

Se presupune că misterioasa stea de la răsărit este Sirius, cea mai luminoasă stea de pe cer. În 24 decembrie, Sirius se aliniază cu cele trei stele din centura Orion, care mai sunt numite și cei trei regi. Alinierea se realizează spre est, locul de unde răsare soarele.

Toate divinitățile enumerate mai sus s-au născut în noaptea de 24 spre 25 decembrie, moment în care soarele renaște și se îndreaptă către nord.

Buddha și Hristos sunt cele mai mari figuri spirituale ale omenirii. Buddha s-a născut cu 500 de ani înainte de Hristos. Până la vârsta de 30 de ani, Buddha a trăit în opulență, în palatul părinților săi, ferit de greutățile vieții.

Mama lui a fost Maya care mai era numită și Regina Cerului. Când l-a născut era fecioară. Ea a făcut multe minuni. A vindecat bolnavi, a mers pe ape, a hrănit 500 de persoane dintr-un coș cu hrană puțină, precum Fecioara Maria. Bunul Păstor, sau Buddha, după cea a fost crucificat s-a ridicat la ceruri, la trei zile de la moartea sa.

Asemănarea cu viața lui Hristos este relevantă, numai că toate aceste întâmplări s-au petrecut cu 500 de ani înainte de nașterea lui Hristos.

Loading...

La vârsta de 30 de ani, are mai multe revelații care îi vor schimba viața. El înțelege că odată cu trecerea timpului omul îmbătrânește. Întâlnește un pustnic și află ce înseamnă înțelepciunea. Un bolnav îi explică că boala este independentă de timp.

Toate aceste revelații aveau să-i schimbe viața și filosofia despre lume și oameni. Buddha înțelege că viața are patru adevăruri nobile. Primul este suferința. Viața este o suferință, o insatisfacție.

Plăcerea duce la suferință

Cel de al doilea adevăr se referă la plăcere și ignoranță care duc la suferință. Următorul adevăr se referă la atingerea stării numite nirvana, liniștea supremă, spiritualul absolut. Și cel de al patrulea presupune calea de a accede la nirvana. Este vorba despre evoluție spirituală și concentrare mentală.

După ce a fost un om obișnuit, Buddha a devenit un adevărat mesager al lui Dumnezeu, la fel ca și Hristos, care la aceeași vârstă de 30 de ani, atinge împlinirea și maturitatea spirituală.

rp_iisus.jpg

La fel ca și Buddha, Hristos a avut câteva principii sacre după care și-a croit viața. Unul dintre acestea a fost umilința, iertarea, înțelegerea față de cel apropiat, sacrificiul fără patimă și ură. Retragerea sa în deșert timp de 40 de a fost meditația către calea divină.

loading...

Comentariile sunt închise.