Dezvaluiri

BUCUREŞTIUL este PÂNDIT de o MARE CATASTROFĂ! SPECIALIŞTII se tem de un SCENARIU GROAZNIC

Specialiştii au declarat că în cazul unui cutremur mai mare, Lacul Morii ar putea “îneca” Bucureştiul, deoarece apa ar acoperi câţiva kilometric buni.

Părerea specialiştilor este că Bucureştiul s-ar putea îneca în orice moment, deoarece digul a fost construit acum mai bine de 30 de ani, dar de atunci nu s-au mai făcut renovări, lacul Ciurel reprezentând un adevărat pericol în cazul unui cutremur puternic, informează Digi24.

„Dacă cutremurul este foarte mare atunci poate ceda şi stăvilarul cât şi barajul şi această cantitate se poate revărsa şi asupra oraşului. Se văd plăci care au început să alunece”, afirmă Dan Trifu, inginer.

„Dacă ar ceda stăvilarul atunci ar ceda şi digul de protecţie cu siguranţă. Este clar, cartierul Grozăveşti, cartierele joase, zona Eroilor, zona Parlamentului, zona Unirii, Timpuri Noi, cartierele Tineretului şi Văcăreşti”, a mai spus acesta.

Specialiștii de la Apele Române spun în schimb că barajul este verificat periodic.

„Această acumulare, barajul şi digul au fost concepute şi proiectate să reziste la un cutremur de 8,5 de scara richter. Acest baraj a trecut prin mai multe cutremure la fiecare mişcare seismică mai mare de 4 grade se face o inspecţie post seism”, spune Mihai Georgescu , șef sistem hidrotehnic Dâmbovița.

Când se va produce următorul mare cutremur în Vrancea?

Directorul onorific al Institutului National de Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu, a declarat, miercuri, ca, din analizele si cercetarile sale, urmatorul mare cutremur care se va produce in Romania va fi in anul 2040 sau in perioada 2077 – 2078.

In schimb, directorul INFP, Constantin Ionescu, sustine ca nu se pot face astfel de estimari, dar afirma ca seismele inregistrate in ultimele zile sunt normale pentru zona Vrancea.

Potrivit directorului onorific al INFP, Gheorghe Marmureanu, seismele produse in zona Vrancea in ultimele zile nu trebuie sa ingrijoreze populatia pentru ca nu vor fi urmate de un seism mare, care s-ar putea produce, in opinia sa abia, peste cateva zeci de ani.

bucuresti distrus 465x390 - BUCUREŞTIUL este PÂNDIT de o MARE CATASTROFĂ! SPECIALIŞTII se tem de un SCENARIU GROAZNIC

”Viitorul mare cutremur va fi in 2040, dupa analize facute de peste o mie de ani. Aceasta e prima varianta, iar a doua varianta e ca un cutremur mare sa fie in 2077 sau 2078”, a spus Marmureanu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top