BOSONUL HIGGS, APOCALIPSA CUANTICĂ

Universul poate să dispară brutal, la fel cum a și apărut. Este o afirmație care aparține unor cercetători americani care susțin că Universul poate intra într-o coliziune catastrofală cu o sferă de energie negativă, vacuum, care ar putea fi creată de bosonul Higgs, supranumit și particula Dumnezeu.

Bosonul Higgs este o particulă despre care se spune că face parte din mecanismul care conferă masă celorlalte particule elementare.

Leon Lederman, un cunoscut cercetător a numit bosonul Higgs particula blestemată. Interacțiunea dintre bosonul Higgs și o gaură neagră poate duce la dispariția Universului.

O particulă elementară care dă masă materiei poate să fie declanșatorul unui proces de distrugere a Universului.
Leon Lederman consideră că expansiunea rapidă a Universului este cauzată de materia neagră care va transforma Universul într-un abis negru fără caracteristici. Sfârșitul va fi tot un bang, la fel ca și începutul.

Bosonul Higgs a fost descoperit în anul 2012 și este echivalentul a 125 gigaelectroni volți, o măsură utilizată în cadrul generatorului de particule.

Masa bosonului Higgs nu este constantă, ea poate crește, generând sfere de energie negativă. Există un paradox cu privire la bosonul Higgs. Pe de o parte, fără existența lui, Universul ar fi rece, negru, fără viață. Pe de altă parte, gigantesca sa forță poate duce la sfârșitul Universului.

Loading...

În Univers, acționează patru forțe, respectiv, o forță puternică, una slabă, forța gravitațională și forța electromagnetică. Forța gravitațională este cea mai slabă forță, dar este infinită, spre deosebire de celelalte.

Coliziunea dintre o sferă negativă și o gaură neagră poate duce la sfârșitul Universului. Atracția gravitațională a unei găuri negre este atât de puternică, încât poate atrage o sferă de energie negativă. Curbura spațiu-timp care se formează în jurul unei găuri negre poate duce la prăbușirea unei sfere negative în interiorul unei găuri negre, generând bang-ul catastrofal.
Pentru că aceste sfere de energie negativă se deplasează cu viteza luminii, este imposibil să fim avertizați de producerea unei astfel de catastrofe cosmice.

-bosonul-higgs

Regretatul fizician Stephen Hawking vorbea despre o apocalipsă cuantică. În prezent, câmpul generat de bosonul Higgs este la limita minimă, dar pe măsură ce energia lui devine mai intensă, există probabilitatea producerii unei catastrofe cosmice. Atomii se vor micșora și dezintegra, singurul element care va rămâne în Univers va fi hidrogenul.

Distrugerea Universului ar putea începe chiar din laborator. Un accelerator de particule ar putea destabiliza bosonul Higgs, ducând la formarea unei găuri negre care ar putea distruge Universul.loading...