Mistere

Bizar

Bomba cu ceas din Marea Baltică. Iată când va exploda și care vor fi consecințele

3views

Marea Baltică este o adevărată bombă cu ceas care poate să explodeze în orice moment. Acest fapt se datorează conferinţei de la Potsdam, din Germania, unde s-a stabilit ca aliații să arunce în Marea Baltică peste 65.000 de tone de armament chimic care a aparţinut Germaniei în Al Doilea Război Mondial.

Între anii 1947 și 1948, Anglia și Rusia au căzut de acord ca să scape de armamentul germanilor din Al Doilea Război Mondial și astfel l-au depozitat pe fundul Mării Baltice. Numeroşi experți avertizează că suntem aproape de momentul în care metalele vor coroda și întreg armamentul chimic va intra în contact cu apa. Se va produce o catastrofă ecologică de proporții pentru că apa va fi contaminată și vietățile ucise.

Cercetătorii polonezi de la Military University of Technology au descoperit urme de gaz muştar (iperită) la doar câteva sute de metri de țărm. Acest gaz indică faptul că metalele au corodat și că nu mai este deloc prea mult timp până ce substanțele toxice se vor scurge în apă. Atunci va fi momentul în care catastrofa de proporții se va declanșa, iar ecosistemul va fi distrus poate pentru totdeauna. Mai mult, oamenii de ştiinţă spun că Golful Gdansk nu a fost o zonă de aruncat deşeuri şi că armele nu ar fi trebuit să se găsească aici.

Oamenii de știință susțin că singura vină o poartă armata rusească pentru că nu i-a păsat unde a aruncat armele. Chiar dacă la conferința de la Potsdam s-au stabilit locurile exacte în care trebuiau ascunse armele chimice, rușii nu au ținut niciodată cont de aceste specificații.

marea baltica

Astfel, Marea Baltică s-a transformat într-o bombă cu ceas, care mai devreme sau mai târziu va exploda și va produce un dezechilibru în ecosistem. Viața a milioane de vietăți marine va avea de suferit și putem asista ca Marea Baltică să devină o mare moartă, unde viața va fi considerată istorie.

Loading...
loading...