Boli misterioase pe care doctorii nu le pot explica

Bolile inexplicabile sunt cele care afectează un număr mic de persoane și care conform cunoștințelor actuale nu pot fi explicate. De exemplu, în Europa, o boală rară este considerată una care afectează 1 din 20.000 de oameni. Pe lângă bolile rare, mai sunt și boli inexplicabile, care nu doar că nu pot fi tratate, dar nici înțelese pe deplin. Astfel de boli sunt extrem de rare, dar atunci când își fac apariția șochează întreaga suflare umană.

Pentru a înțelege mai bine desfășurare și comportamentul unor astfel de boli, am alcătuit un top al celor mai ciudate maladii care s-au întâlnit în lume de-a lungul timpului.

1. Boala somnului

Nu este o boală în care pacientul doarme și uită să se mai trezească ci o boală în care pacientul se comportă într-un mod inexplicabil. Pentru prima dată a fost semnalată în Anglia, când o femeie de vârstă mijlocie fiind răcită a luat anumite pastile, recomandate de medic, pentru a-și trata boala. Dintr-o dată a început să se simtă din ce în ce mai rău, gura i se răsucise într-un mod inexplicabil și după ce a scos un urlet puternic a căzut într-o stare de letargie. Zăcea pur și simplu pe patul spitalului și nimeni nu își putea explica ce se întâmplă cu ea.

Dintr-o dată s-a trezit brusc și a început să se comporte precum un somnambul care merge în diferite direcții și nu conștientizează ceea ce se petrece în jurul său. Mai mult de atât, după alte câteva zile a început să-și manifeste violența asupra celor din jur. Niciodată nu și-a mai revenit femeia respectivă și din cauza comportamentului său, a fost botezată boala somnului. Această întâmplare s-a petrecut în 1917 și a fost pentru prima dată când boala somnului a lovit în lume.

2. Sindromul porcului sălbatic

Într-un trib din Papua Guinee bărbații sunt afectați de o boală misterioasă în momentul imediat după ce se căsătoresc. Ei se comportă ciudat și devin hiperactivi precum porcii sălbatici, dezvoltând anumite abilități inexplicabile. Pe lângă faptul că devin violenți, ei încep să fure diverse lucruri pe care le duc undeva în mijlocul pădurii. După mai multe zile, distrug lucrurile după care se întorc acasă. Se pare că acest sindrom nu durează foarte mult, dar oamenii de știință care i-au analizat pe bărbații afectați de boala porcului sălbatic au fost de-a dreptul șocați.

Localnicii cred că această boală este cauzată de mușcătura unei fantome aparținând unui membru al tribului, recent decedat. Pentru a se vindeca, bolnavul este ţinut deasupra unui fum până când înțelepții tribului cred că este complet refăcut.

3. Diareea Brainerd

Toată lumea se confruntă cu probleme stomacale și diaree, dar acestea sunt momente pasagere în viața unui om normal. Și pentru că normalul nu mai este normal, în 1983, în orașul american Brainerd s-au înregistrat peste 122 de persoane care sufereau de diaree în acelaşi timp. Nu a fost vorba despre o diaree normală, ci despre una de durată, în sensul în care oamenii își petreceau la toaletă aproximativ 10-12 ore pe zi.

boli misterioaseEi mai prezentau dureri cumplite și oboseală cronică. După o săptămână boala a dispărut și toți pacienții s-au făcut bine în același timp. Nimeni nu și-a putut explica ceea ce s-a întâmplat cu exactitate și cum cele 122 de persoane au reușit să se îmbolnăvească și să se vindece în același timp, dar de atunci acest tip de diaree poartă numele orașului.

4. Boala nebunelor

Tinerele din tribul Miskito din America Centrală se confrunta cu o boală foarte ciudată, ale cărei simptome principale sunt convulsiile. În plus, deseori, bolnavele vomita insecte. Manifestările ciudate nu se opresc aici. Potrivit martorilor oculari, tinerele par a căpăta puteri supraomenești, ținând piept bărbaților care vor să le imobilizeze sau luptându-se cu atacatori invizibili.

Boala nebună este contagioasă, în cazuri severe ducând chiar la coma. Oamenii de ştiinţa nu ştiu ce ar putea provoca această afecțiune. O epidemie deboala nebună”a izbucnit în 1910 şi a ţinut mai bine de 20 de ani, iar recent au fost înregistrate 65 de cazuri.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)