Bohemian Grove: tabăra secretă a elitelor americane care coordonează lumea din umbră

Bohemian Grove: tabăra secretă a elitelor americane care coordonează lumea din umbră

În fiecare an, de mai bine de un secol, unii dintre cei mai influenți și bogați oameni din Statele Unite  se întâlnesc într-o tabără aparținând grupului Bohemian Grove. Aici se petrec lucruri ciudate, motiv pentru care s-a născut o mare conspirație cu privire la misteriosul grup Bohemian Grove.

În fiecare ani, timp de 2 săptămâni, membri clubului Bohemian Grove se întâlnesc pe o proprietate privată, de peste 1000 de hectare, din Sonoma- County din nordul Californiei.

Bohemian Grove scurt istoric

Conform datelor oficiale, prezentate în presa americană, Bohemian Grove a fost fondat în 1872 în San Francisco. Grupul este destinat în exclusivitate bărbaților și nu orice fel de bărbați, ci cei mai bogați și influenți oameni de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Din momentul în care a fost fondat și până în prezent, întâlnirile grupului au avu loc anual. Dacă în trecut membri organizației se întâlneau în secret în diferite locuri din San Francisco, de câțiva ani, se întâlnesc, în fiecare vară, timp de 2 săptămâni, pe o proprietate imensă din nordul Californiei.

Peter Phillips, profesor la Universitatea din Sonoma, specializat în sociologie politică, cercetează activitățile grupului Grovei Bohemiene de peste două decenii.

La începutul anilor ’90, în timp ce își făcea teza de doctorat, a avut ocazia să intervieveze mai mulți membri ai clubului și fiind invitat să petreacă câteva zile în tabără.

Loading...

Scopul grupului

Conform cercetărilor lui Phillips, organizația a fost fondată pentru susținerea unor activități culturale. Cel puțin acesta a fost scopul inițial al grupului, pentru că la membri fondatori erau doar artiști. Lucrurile au evoluat și de-a lungul anilor au fost acceptați în organizație oameni potenți financiar și cu funcții înalte. De atunci perspectiva s-a schimbat drastic.

Bohemian Grove

Peter Phillips spune că în prezent Bohemian Club are aproximativ 2.500 de membri (nu a fost niciodată făcut public numărul lor exact sau numele lor). Așteptarea pentru a deveni membru poate dura între 15 și 20 de ani, iar taxa de intrare este de 25.000 USD.

Un motto surprinzător

Motto-ul  acestui grup este „Weaving Spiders Come Not Here “ (păianjeni care țes nu vin aici), o frază luată din lucrarea lui William Shakespeare lui «Visul unei nopți de vară» , care oficial înseamnă că toți cei care se duc la întrunire trebuie să-și lase acasă problemele.

Controverse și lucruri ascunse

La prima vedere, Bohemian Club pare o organizație obișnuită, unde nu se petrec lucruri extraordinare. Dar în 2000, controversatul jurnalist american Alex Jones, unul dintre principalii promotori ai teoriilor conspirației din jurul organizației, a reușit să înregistreze un eveniment controversat, cunoscut sub numele de „Preocupările arzătoare“.

Această activitate are loc numai pe timp de noapte și mai mulți oameni cu torțe în mână par să vâneze o bufniță uriașă. Se pare că această ceremonie ascunde numeroase simboluri, pe care nimeni nu le poate explica.

De-a lungul timpului, numeroase evenimente ciudate au fost legate de acest grup. De exemplu, se vehiculează că Proiectul Manhattan, care a dus la crearea bombei atomice, a luat forma după o întâlnire a Bohemian Grove. Se mai spune că numeroasele probleme ale SUA sunt discutate în cadrul acestor întâlniri și tot aici sunt luate deciziile cu privire la viitorul lumii. Nu trebuie să uităm că aici se întâlnesc cei mai influenți oameni ai planetei și în urma discuțiilor organizează agenda mondială.

loading...

Related posts