Take a fresh look at your lifestyle.

Boala fara nume poate pune in pericol viata pe Pamant

Cercetătorii au descoperit o nouă boală misterioasă care îmbolnăvește foarte mulţi oameni din America şi Asia. Boala este atipică pentru că nu se poate identifica, sau cel puţin până în prezent, însă cei îmbolnăviți prezintă simptome asemănătoare cu cele produse de SIDA.

Sistemul imunitar al bolnavilor este grav afectat, lăsându-i incapabili să lupte împotriva microbilor. Nu se cunoaște ce poate să declanșeze boala, dar este cert că nu este transmisibilă.

Este un alt tip de imunodeficienţă dobândită, care nu este ereditară şi apare la adulţi, dar nu se răspândeşte precum SIDA, printr-un virus”, a spus dr. Sarah Browne, cercetător la Institutul Naţional de Alergologie şi Boli Infecțioase din SUA.

Un alt fapt bizar este acela că boala îi atacă pe oamenii de aproximativ 50 de ani şi până în prezent câțiva pacienți, din întreaga lume, au decedat în urma bolii fără nume. Kim Nguyen, 62 de ani, o croitoreasă din Vietnam, care s-a mutat în 1974 în Statele Unite, statul Tennessee, a fost diagnosticată cu această boală. În 2009 era foarte grav bolnavă; avea febră mare, infecția îi cuprinsese şi oasele şi prezenta multe alte simptome grave. A dobândit toate acestea după ce și-a vizitat ţara natală. Această femeie a fost printre primele persoane diagnosticate cu boala misterioasă, iar oamenii de știință studiază la ea atent manifestările bolii.

Specialiștii estimează că doar în Taiwan şi Thailanda peste 200 de oameni au contactat maladia. Organismele lor produc o substanţă care blochează semnalul ce ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor. În acest fel pacienții devin vulnerabili în faţa oricărui microb care pătrunde în organismul lor, similitudine întâlnită şi în cazul pacienților infestați cu virusul HIV.

Loading...

Antibioticele nu sunt eficiente tot timpul, așa că doctorii au încercat şi alte variante de tratament, inclusiv un medicament pentru cancer. Pentru că această boală a fost identificată aproape în exclusivitate la persoane de origine asiatică, oamenii de știință sugerează că boala ar avea o cauză genetică.

loading...