Blestemului celui mai mare diamant din lume, Koh-i-Noor

Blestemului celui mai mare diamant din lume, Koh-i-Noor

Diamantele întotdeauna au fost cele mai admirate, dar şi cele mai dorite pietre la care au râvnit oamenii, indiferent de clasa socială din care fac parte. Unul dintre cele mai vestite diamante este Koh-i-Noor, care în prezent poate să fie admirat în Turnul Londrei, după ce soţia lui George al V-lea, Mary, a renunţat a-l mai purta, din cauza legendei care circulă în jurul diamantului.

Povestea diamantului vestit începe în secolul al XIV-lea, când mai mulţi seniori au găsit piatra superbă în râul indian Godavari. Spre deosebire de alte pietre, Koh-i-Noor nu a fost niciodată vândut ci a ajuns în posesia numeroşilor proprietari fie în urma unor crime, jafuri sau cuceriri. În anul 1526, Baber, un sultan fondator al dinastiei mongole, a furat faimosul diamant.

El şi succesorii săi au avut un sfârşit tragic, după care, în anul 1739, diamantul blestemat a devenit proprietatea lui Nadir Şah, care după ce a jefuit oraşul Delhi, l-a dus în Persia. Diamantul şi-a îndeplinit încă o dată blestemul şi sultanul şi-a găsit sfârşitul tragic.

Pe la jumătatea secolului al XIX-lea, Koh-i-Noor a ajuns în mâna englezilor. În acea perioadă crimele, asasinatele, jafurile şi înşelătoriile s-au ţinut lanţ, întărindu-se ideea că cine intră în posesia sa era lovit de destin. În acest fel diamantul cel mai frumos şi râvnit din lumea se transformase în cel mai mare blestem pe care cineva îl putea înfrunta.Niciun suveran englez nu a îndrăznit să-l poarte, toţi îl admirau dar nu îndrăzneau să-l atingă.

Regina Victoria a dorit să-l monteze într-o broşă, dar a renunţat, astfel a ajuns în posesia reginei Mary. Aceasta l-a purtat pentru o perioadă foarte scurtă de timp după care a renunţat la el. Blestemul nu s-a manifestat în cazul reginei Mary, poate pentru că l-a dobândit pe o cale onestă, dar cu toate acestea misterioasă piatra poartă o adevărată încărcătură energetică care se manifestă sub forma unui blestem când posesorul său devine violent.

Loading...
loading...

Related posts