Stiinta

BLESTEMUL OMULUI GHEȚURILOR

Mitul blestemului unui războinic preistoric găsit în Alpi, continuă să se extindă, după decesul celei de-a șaptea persoană, care are legătură directă cu această descoperire. În mod normal, decesul unei persoane din cauze naturale, de 63 de ani, nu ar trebui să nască suspiciuni, însă omul de știință care a decedat are legături strânse cu descoperirea unui cadavru înghețat, în munții Alpi.

Potrivit specialiștilor, cadavrul are o vechime de 5000 de ani și l-au numit Otzi, Omul Ghețurilor. Otzi a fost descoperit în 1991. Știrile și imaginile care l-au prezentat pe Otzi, au prezentat un interes deosebit. Ciudat este faptul că toți cercetătorii care s-au ocupat de această descoperire au murit. Circulă superstiția că și în acest caz, este vorba de un blestem, identic cu cel al piramidelor egiptene.

Totul a început cu moartea turistului care l-a descoperit pe Otzi. La scurt timp, după ce a făcut această descoperire, el a suferit un accident, o căzătură, chiar în apropierea locului unde a fost descoperit Otzi și a murit. Șeful echipei de salvamontiști a murit în urma unui infarct, după care a urmat decesul celor cinci cercetători care s-au implicat în acest caz.

Chiar și un celebru jurnalist austriac care a făcut un film despre această descoperire a murit. Specialiștii au descoperit pe hainele lui Otzi, patru tipuri de sânge, semn că acesta a murit luptându-se cu alți războinici. Un lanț de coincidențe a permis cadavrului să rămână într-o stare bună. Trebuie să fi fost acoperit cu un strat de zăpadă, imediat după moarte și apoi acoperit cu gheață, lucru care a permis conservarea sa, în condiții excelente. Datarea sa cu carbon a stabilit că Otzi ar fi trăit acum 5000 de ani, avea ochi căprui, înălțimea de 1,60 metri și 50 de kilograme.

Otzi nu avea măsele de minte, avea carii și alte probleme dentare. S-a stabilit că avea în jur de 45 de ani. Otzi suferea de o anomalie rară, îi lipsea a douăsprezecea pereche de coaste. La ultima sa masă, mâncase terci de grâu, carne și legume.
În stomacul mumiei au descoperite peste 30 de tipuri de polen, provenite din aer dar și din mâncarea și apa băută.
Prezența polenului indică faptul că Otzi a murit primăvara. Corpul lui Otzi era acoperit cu peste 50 de tatuaje, făcute prin incizii fine, frecate cu bucăți de cărbune.

omul zapezilor - BLESTEMUL OMULUI GHEȚURILOR

Plasarea liniilor pe corp sugerează că liniile aveau ca scop tratarea durerii. Zonele tatuate corespund liniilor de acupunctură. Teoria conform cărei acupunctura a apărut în Asia, acum 3000 de ani, a fost spulberată. Otzi a fost implicat într-o luptă cu puțin timp înainte de moarte. Una dintre artere i-a fost străpunsă de o săgeată, și de asemenea a suferit o lovitură la cap.

loading...

După descoperirea mumiei, au apărut numeroase zvonuri cu privire la existența unui blestem asemănător celui al lui Tutankhamon. Șapte persoane implicate în recuperarea mumiei sau în cercetările ulterioare au murit.
Ciudat este faptul că unul dintre cei doi alpiniști care au descoperit mumia a avut un sfârșit tragic, asemănător cu cel al lui Otzi. Corpul său a fost descoperit blocat în gheață.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top