Blestemul lui Superman, adevărul despre această poveste controversată

Blestemul lui Superman, adevărul despre această poveste controversată

Blestemul lui Superman este real sau nu? S-au scris numeroase articole despre așa numitul blestem al lui Superman. Totul a început în momentul în care actorul Christopher Reeve și-a găsit sfârșitul. Atunci, atât ziariștii, cât și fanii lui Superman au făcut legătura între acest incident și controversata moarte al George Reeves, un alt actor care a jucat rolul lui Superman în anii 40-50.

George Reeves și moartea sa controversată

Una dintre cele mai impresionante morți din cercurile artiștilor din Statele Unite ale Americii a fost acea a actorului
George Reeves. El se afla pe o pantă ascendentă a succesului său, pentru că în perioada anilor 1950, Reeves era cunoscut de întreaga SUA datorită rolului de Superman pe care îl juca.

Cu puțin timp înainte ca actorul să moară (unii susțin că s-ar fi sinucis, în timp ce alții spun că a fost o moarte accidentală) serialul Superman era la modă în SUA. Cu puțin timp înainte ca personajul principal să moară, se comandase un set nou de scenarii, pentru încă un sezon.

Nebunia sau blestemul lui Superman

Kellogg, sponsorul principal, a crescut bugetul show-ului și a fost planificat un alt serial, intitulat Superman și Planeta Secretă (scenariul scris de veteranul scriitorului de televiziune Jackson Gillis în care George Reeves juca rolul lui Superman). Acesta este principalul argument pentru care unii nu consideră că Reeves ar fi avut motive ca să se sinucidă.

Blestemul lui Superman

Unele voci susțin că actorul înnebunise. Într-o scenă de nebunie, Reeves s-a aruncat pe geam, fiind convins că poate să zboare. Normal, că nu a putut să zboare și s-a accidentat foarte grav în urma acestui incident. Dar de aici și până la sinucidere există cale lungă.

Cu toate acestea, pe 16 iunie 1959 actorul a fost găsit împușcat în cap. Primul verdict a fost că s-a sinucis, dar dovezile descoperite ulterior au indicat că ar fi fost împușcat în cap.

De unde s-a născut blestemul lui Superman?

Totul a început cu cei doi creatori ai lui Superman, Jerry Siegel şi Joe Shuster , care au avut proasta inspirație să vândă drepturile asupra personajului Superman pentru doar 130 de dolari. Câțiva ani mai târziu, conceptul de Superman a început să producă foarte mulți bani, devenind un brand extrem de scump și de bine vândut. Cei doi creatori, supărați pe afacerea lor, ar fi pus un blestem pe Superman.

De atunci și până la moartea actorului Christopher Reeve, în 2004, s-au petrecut mai multe evenimente ciudate, care i-au împins pe americani să vorbească despre blestemul lui Superman. George Reeves s-a sinucis, iar Christopher Reeve a rămas paralizat după ce a căzut de pe un cal în timpul unor filmări (a murit după nouă ani de luptă cu paralizia, în 2004).

Din cauza acestui presupus blestem, mulţi actori au refuzat să joace rolul lui Superman în cel mai recent film.

Cea mai ciudată şi controversată speculaţie pune moartea preşedintelui american J.F. Kennedy pe seama blestemului lui Superman. Chiar înainte de moartea sa, consilierii de imagine ai preşedintelui au aprobat o poveste în care Superman rostea aceleaşi mesaje ca şi oficialul american.

Blestemul lui Superman

Revista cu benzi desenate unde trebuia să apară povestea era planificată să vadă lumina tiparului în aprilie 1964, insă  Kennedy a fost asasinat în noiembrie 1963. Zvonurile legate de un posibil blestem ce „planează asupra lui Superman“ i-au de­­­terminat pe mai mulţi actori să refuze să joace acest rol.

La aceste două evenimente se adaugă și moartea suspectă a lui George Reeves. Aceste trei evenimente i-au împins pe ziariștii americani să scrie despre blestemul lui Superman. Cu toate acestea, trebuie să menționam că, au mai existat și alți actori, care au jucat rolul lui Superman și nu au pățit nimic. Acesta este motivul pentru care părerile sunt împărțite, iar controversa asupra acestui fenomen continuă să genereze păreri diferite.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)