Blestemul, invocarea forţelor malefice împotriva cuiva

Vorbe vechi din popor spun că Dumnezeu îi pedepsește pe cei care blesteamă. Cât adevăr este? De cele mai multe ori blestemul este însoțit de magie neagră. În popor se spune că blestemul se îndeplinește dacă la mijloc este o nedreptate. Blestemul adresat unei persoane nevinovate se va întoarce întotdeauna, împotriva celui care face acest lucru.

De-a lungul istoriei, s-au întâlnit multe cazuri care au ridicat semne de întrebare. Cine nu a auzit de blestemul lui Tutankamon? După ce a descoperit mormântul, lordul Carnarvor și fratele său au murit subit. La scurt timp și cei zece membrii ai echipei sale au murit rând pe rând.

În 1925, după moartea lordului, mumia faraonului a fost dezvelită și stupoare, faraonul avea o cicatrice pe obraz, la fel cu cea a lordului Carnarvor. Acesta fusese înțepat de un țânțar pe obraz, situație care a determinat apariția unei cicatrice și în final, înțepătura a dus la moartea acestuia. Se spune că și scufundarea Titanicului este legată de un blestem. Vasul transporta clandestin, în cala sa, mumia unei preotese a faraonului Amenhotep.

Să ne aducem aminte de familia Kennedy. În 1963, este asasinat John Kennedy, președintele SUA. Câțiva ani mai târziu, fratele său, Bobby este ucis iar fratele lor mai mic va suferi un grav accident de mașină, din care a scăpat cu greu cu viață. Mulți ani mai târziu, fiul președintelui, John John Kennedy, moare într-un accident aviatic, împreună cu soția și cumnata sa.

Am vizionat multe dintre seriile Superman. Rolul principal din primele serii a fost jucat de George Reeves. Actorul s-a sinucis la scurt timp după terminarea filmărilor. Serialul a continuat cu Christopher Reeve, carea suferit un grav accident, rămânând paralizat într-un scaun cu rotile, murind după câțiva ani. Realizatorii serialului au murit și ei, în condiții cel puțin ciudate.

O altă întâmplare stranie este cea a unui emigrant grec, Sianis, care în 1945 merge la un meci de fotbal american, împreună cu o căpriță. Este primit pe stadion cu animalul, dar la un moment dat este dat afară de pe stadion, de către managerul echipei Chicago Cubbs. La ieșire de pe stadion, el a strigat ca această echipă să nu mai joace în liga I mulți ani. Exact 20 de ani, această echipă nu a mai jucat în liga I.

Loading...

Diamantul Hope datează din 1642 și este renumit pentru culoarea sa, mărimea și istoria lui. Este de un albastru intens și are 45,52 karate. Este prins de un colier, înconjurat de 16 diamante albe. Este celebru, mai mult, ghinionului pe care îl aduce.

Istoria spune că un personaj numit Tavernier, aflat într-o călătorie în India, a furat acest diamant, care se află în ochiul unei statuiete, care o reprezenta pe zeița Sita. Tavernie ajunge în Rusia, unde vinde acest diamant. La câteva zile, moare sfâşiat de niște câini. După o perioadă de timp, diamantul ajunge în posesia regelui Louis al XVI lea. Acesta, împreună cu soția sa, Maria Antoaneta, vor muri decapitați.

Persoanele care au lucrat la filmul Poltergeist au avut un destin tragic. Patru dintre actorii care au jucat în acest film au murit fie de boli necunoscute sau în cazul eroinei principale, sugrumată de către iubitul său. Se spune că blestemul a plecat de la faptul că regizorul filmului ar fi folosit schelete umane adevărate, dezgropate din mai multe gropi. O altă actriță carea jucat în acest film, povestea că de câte ori se întorcea acasă, găsea toate pozele de pe pereți strâmbe. Le îndrepta și a doua zi, le găsea așezate strâmb.

În timpul unei scene din film, în care un actor trebuia să fie strangulat de un clovn jucărie, aceasta s-a stricat și actorul chiar a fost strangulat. După aceste întâmplări, mulți actori au refuzat să joace în acest film.

În 1956, celebrul actor James Dean moare într-un accident de mașină. Mașina pe care o șofa era un Porche Spyder. Mașina a fost vândută pentru 2500 de dolari. Cumpărătorul a murit în momentul în care încerca să repare mașina. Urcase mașina pe o rampă, aceasta s-a rupt și el a murit strivit. Mai târziu, motorul mașinii a fost amplasat la o mașină de curse. Cei doi membrii ai echipajului au murit în accident cu acea mașină. Blestem, coincidență, hazard?Vorbe vechi din popor spun că Dumnezeu îi pedepsește pe cei care blesteamă. Cât adevăr este?

De cele mai multe ori blestemul este însoțit de magie neagră. În popor se spune că blestemul se îndeplinește dacă la mijloc este o nedreptate. Blestemul adresat unei persoane nevinovate se va întoarce întotdeauna, împotriva celui care face acest lucru.

De-a lungul istoriei, s-au întâlnit multe cazuri care au ridicat semne de întrebare.
Cine nu a auzit de blestemul lui Tutankamon? După ce a descoperit mormântul, lordul Carnarvor și fratele său au murit subit. La scurt timp și cei zece membrii ai echipei sale au murit rând pe rând. În 1925, după moartea lordului, mumia faraonului a fost dezvelită și stupoare, faraonul avea o cicatrice pe obraz, la fel cu cea a lordului Carnarvor. Acesta fusese înțepat de un țânțar pe obraz, situație care a determinat apariția unei cicatrice și în final, înțepătura a dus la moartea acestuia.

Se spune că și scufundarea Titanicului este legată de un blestem. Vasul transporta clandestin, în cala sa, mumia unei preotese a faraonului Amenhotep. Să ne aducem aminte de familia Kennedy. În 1963, este asasinat John Kennedy, președintele SUA. Câțiva ani mai târziu, fratele său, Bobby este ucis iar fratele lor mai mic va suferi un grav accident de mașină, din care a scăpat cu greu cu viață. Mulți ani mai târziu, fiul președintelui, John John Kennedy, moare într-un accident aviatic, împreună cu soția și cumnata sa.

Am vizionat multe dintre seriile Superman. Rolul principal din primele serii a fost jucat de George Reeves. Actorul s-a sinucis la scurt timp după terminarea filmărilor. Serialul a continuat cu Christopher Reeve, carea suferit un grav accident, rămânând paralizat într-un scaun cu rotile, murind după câțiva ani. Realizatorii serialului au murit și ei, în condiții cel puțin ciudate.

O altă întâmplare stranie este cea a unui emigrant grec, Sianis, care în 1945 merge la un meci de fotbal american, împreună cu o căpriță. Este primit pe stadion cu animalul, dar la un moment dat este dat afară de pe stadion, de către managerul echipei Chicago Cubbs.

La ieșire de pe stadion, el a strigat ca această echipă să nu mai joace în liga I mulți ani. Exact 20 de ani, această echipă nu a mai jucat în liga I. Diamantul Hope datează din 1642 și este renumit pentru culoarea sa, mărimea și istoria lui.
Este de un albastru intens și are 45,52 karate. Este prins de un colier, înconjurat de 16 diamante albe. Este celebru, mai mult, ghinionului pe care îl aduce.

Istoria spune că un personaj numit Tavernier, aflat într-o călătorie în India, a furat acest diamant, care se afla în ochiul unei statuiete, care o reprezenta pe zeița Sita. Tavernie ajunge în Rusia, unde vinde acest diamant. La câteva zile, moare sfâşiat de niște câini. După o perioadă de timp, diamantul ajunge în posesia regelui Louis al XVI lea. Acesta, împreună cu soția sa, Maria Antoaneta, vor muri decapitați.

blestem

Persoanele care au lucrat la filmul Poltergeist au avut un destin tragic. Patru dintre actorii care au jucat în acest film au murit fie de boli necunoscute sau în cazul eroinei principale, sugrumată de către iubitul său. Se spune că blestemul a plecat de la faptul că regizorul filmului ar fi folosit schelete umane adevărate, dezgropate din mai multe gropi.

O altă actriță carea jucat în acest film, povestea că de câte ori se întorcea acasă, găsea toate pozele de pe pereți strâmbe. Le îndrepta și a doua zi, le găsea așezate strâmb. În timpul unei scene din film, în care un actor trebuia să fie strangulat de un clovn jucărie, aceasta s-a stricat și actorul chiar a fost strangulat. După aceste întâmplări, mulți actori au refuzat să joace în acest film.

În 1956, celebrul actor James Dean moare într-un accident de mașină. Mașina pe care o șofa era un Porche Spyder. Mașina a fost vândută pentru 2500 de dolari. Cumpărătorul a murit în momentul în care încerca să repare mașina. Urcase mașina pe o rampă, aceasta s-a rupt și el a murit strivit. Mai târziu, motorul mașinii a fost amplasat la o mașină de curse. Cei doi membrii ai echipajului au murit în accident cu acea mașină. Blestem, coincidență, hazard?loading...
S-ar putea să-ți mai placă și