BLESTEMELE, FORȚE MALEFICE CARE DISTRUG VIEȚI

BLESTEMELE, FORȚE MALEFICE CARE DISTRUG VIEȚI

Blestemele se spune că sunt forțe malefice care ne pot distruge viața. Există psihologi care susțin că blestemul are puterea unei credințe, unei sugestii negative care se poate împlini.

Lângă Târgu Lăpuș, în satul Boiereni, există o biserică, care are o istorie interesantă. Biserica a fost distrusă din ordinul generalului Bucow. La scurt timp, sătenii au furat icoane, uși, ferestre, tot ceea ce se putea lua.

Blestemul călugărilor de la biserică asupra sătenilor a devenit cruntă realitate de cinci ori. Satul a ars de trei ori și a fost inundat de două ori. Pentru a înlătura blestemul, sătenii au reconstruit biserica.

Blestemele fac parte din credința populară românească. Ca să scape de ele, bătrânii beau apă sfințită, purtau un ban de argint în buzunar, își puneau sare sfințită în încălțări sau utilizau plante care să-i ferească de rău.

Însuși domnitorul Moldovei, Ștefan cel Mare, a lăsat scris într-un hrisov un blestem cu privire la cei care vor distruge mănăstirea Dobrovăț, ultima sa ctitorie.

Țiganii cohani aveau un alt obicei de a blestema. Așezau sub poarta dușmanului o păpușă din cârpe în care înfigeau un ac.

Loading...

Blesteme din istorie

De-a lungul timpului, coincidențele stranii care s-au produs într-o familie au fost puse pe seama blestemelor. Napoleon a murit în aceleași condiții ca și tatăl său.

De morți la fel de suspecte au avut parte Withney Houston și fiica sa, Bobby. Ambele au fost descoperite moarte în cadă. În familia Kennedy tragediile s-au ținut lanț.

Familia Rockefeller a fost una dintre cele mai puternice din lume. Cu toate acestea, se pare că familia a fost urmărită de un blestem. În anul 1951, strănepoata lui John Rockefeller se sinucide împreună cu cei doi copii. Michael Rockefeller dispare în condiţii misterioase în Noua Guinee. Se crede că a fost victima unui trib de canibali. John Rockefeller moare într-un accident de mașină, iar Richard moare într-un accident de avion, în anul 2014.

În celebra familie Guinness, 10 copii au decedat. Cei care au supraviețuit au fost internați în spitale psihiatrice. În anul 1978, Henriette Guinness, moștenitoarea imperiului financiar, s-a sinucis aruncându-se după un pod. La vârsta de 24 de ani, Getty a făcut primul milion de dolari. La vârsta de 65 de ani a fost declarat cel mai bogat om din SUA. Cu toate acestea, viața personală a fost marcată de tragedii. După moartea fiului său, unul dintre nepoți a fost răpit la Roma.

blesteme

Cu mare greutate a plătit răpitorilor suma de 3 milioane de dolari, pentru a-și răscumpăra nepotul și acest lucru l-a făcut numai după ce răpitorii i-au trimis într-un colet urechea nepotului său. El a motivat că are prea mulți nepoți care ar putea fi răpiți.

loading...

Related posts