Mistere

Timur Lenk
Istorie

Timur Lenk și blestemul său de după moarte

4views

Timur Lenk sau Omul de fier, ultimul cuceritor mongol a stăpânit un imperiu uriaș de la granița cu China până la Marea Caspică, Siria și Pakistan. După moartea sa, a lăsat o prorocire cumplită. Aceasta este scrisă pe mormântul său și spune că cel care va tulbura liniștea de veci a strămoșilor, să fie lovit de cea mai cumplită pedeapsă.

Este o pisanie scrisă în limba arabă care timp de secole i-a ținut departe pe jefuitori. Prima dată, blestemul a lovit în anul 1747, când șahul Persiei, Nadir, a încălcat porunca și a deschis mormântul. În acea zi, Iranul a fost lovit de un puternic cutremur, în care chiar șahul a fost rănit.
La câteva zile, un alt cutremur avea să lovească Iranul. Au fost câteva zeci de mii de victime. Șahul a dat ordin ca lespedea să fie așezată la loc și niciodată să nu mai fie clintită.

În anul 1941, Stalin dă ordin pentru începerea săpăturilor arheologice care aveau ca scop descoperirea mormântului marelui Timur Lenk. Iosif Djugașvili și-a luat numele de Stalin, omul de oțel, inspirat de Timur Lenk. Stalin își avea origini în seminții asiatice. Avea un temperament sălbatic și o atracție către ocultism și magie. Figura lui Timur Lenk îl fascina.

La fel ca și Timur Lenk, Stalin avea la picior o problemă încă din copilărie, care îl făcea să meargă şchiop. Se spune că Stalin avea un cult față de cuceritorul mongol.

În anul 1941, o echipă de cercetători sovietici a plecat în Uzbekistan în căutarea osemintelor hanului Timur Lenk. După două săptămâni de săpături, arheologii au descoperit mormântul lui Timur Lenk. În 22 iunie 1941, ziua în care a fost descoperit mormântul lui Timur Lenk, arheologii aveau dureri de cap, erau epuizați, curentul electric se oprise, ca și cum cineva, o forță, se opunea acestor săpături.

Loading...

Sub plăcile grele de piatră a fost descoperit un sicriu negru. Bătrânii din localitate i-au avertizat pe cercetătorii sovietici să întrerupă săpăturile, pentru că într-o carte veche scrisă în arabă este consemnat faptul că cine va deschide mormântul va avea parte de război.

Arheologii nu au ținut cont de ceea ce bătrânii le-au spus. Au desfăcut mormântul și au scos sicriul. Au plecat la hotel unde, la puțin timp au ascultat la radio că începuse operațiunea Barabarossa cea mai mare invazie din istoria omenirii.

Oasele lui Timur Lenk au fost duse la Moscova. Între timp, războiul luase amploare. Se dădeau lupte crâncene la Stalingrad. Stalin fiind un om superstițios, auzind de blestemul lui Timur Lenk, a ordonat în 20 decembrie 1942, ca rămășițele lui Timur Lenk să fie duse în Uzbekistan și reînhumate.

Timur Lenk

La două luni de la acest eveniment, trupele sovietice eliberau Stalingradul. Unele persoane consideră că a fost o simplă coincidență. Alții consideră că există un blestem asupra acelora care deranjează somnul morților.

loading...