Descopera

BLACKWATER, CÂINII DE RĂZBOI

Blackwater este cea mai mare armată privată din lume. Dispune de 2300 de militari din nouă țări și încă 20000 care sunt în relații contractuale și pot interveni dacă condițiile o impun.

Blackwater își are sediul în Mayock, Carolina de Nord, unde există o bază militară cu o suprafață de 3500 de hectare.
Erik Prince este patronul Blackwater și a beneficiat de o susținere financiară de peste 1 miliard de dolari, în ultimii ani, de la persoane influente și guverne ale lumii.

Se spune că Blackwater a fost implicată in asasinarea lui Ben Laden. Până în anul 2004, puține persoane aveau cunoștință de existența acestei armate private. După ce patru soldați Blackwater au murit într-un atac în Irak, opinia publică a început să aibă informații despre Blackwater. Cele patru cadavre au fost arse de irakieni și imaginile au făcut înconjurul lumii.

Un an mai târziu, militarii Blackwater au intervenit la ridicarea unui dig în New Orleans, care fusese distrus de uraganul Catrina.
Ziarul Dailymail a publicat un articol și chiar un film cu 300 de militari Waterblack care au mărșăluit pe străzile din Donețk, Ucraina, în timpul evenimentelor din acea țară.

S-au făcut multe speculații pe această temă. Cât de mult a fost implicat Blackwater în Ucraina?

În anul 2010, ziarul francez Le Figaro a publicat un articol în care se spunea că CIA apelează la serviciile Blackwater. CIA ar fi plătit 120 milioane de dolari pentru o operație top secret.

loading...

În anul 2007, are loc un conflict între Irak și SUA. 14 civili irakieni au murit în cadrul unui atac. Irakul hotărăște să expulzeze 250 americani despre care s-a spus că sunt angajați Blackwater. Washingtonul hotărăște să-și retragă diplomații din Irak.

Ambasadorul grec în Canada a șocat atunci când într-un interviu a declarat că Grecia are un contract cu Blackwater pentru a apăra parlamentul grec. Interviul a fost dat în anul 2013.

article 0 1C22EFB900000578 768 634x440 - BLACKWATER, CÂINII DE RĂZBOI

După tragicele evenimente din 11 septembrie 2001, Blackwater a devenit o piesă importantă în ceea ce privește apărarea intereselor militare americane. Se spune că Blackwater are puterea de a răsturna guverne, de a schimba lumea după anumite interese.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top