Bizarul incident din Loden Harbour

Loden Harbour este un sat mic de pescari situat în Nova Scoţia, Canada. Acest sat nici nu a fost inscripționat pe hărţile geografice până în anul 1967 când un incident bizar s-a petrecut în noaptea zilei de 4 octombrie. Martorii oculari au susținut că, în acea noapte de pomină, au zărit patru lumini galbene mari pe cer. Ei erau cinci la număr şi au asistat la unspectacol” inedit, luminile au căzut spre ocean, pentru că mai apoi să plutească pe apă cam o jumătate de milă. Dintr-o dată s-au scufundat şi oceanul devenise plin de lumină.

Localnicii au crezut că au asistat la prăbușirea unor avioane şi au raportat incidentul autorităților locale,Royal Canadian Mounted Police„. A doua zi poliţia a ajuns la faţa locului, de pe fundul oceanului se putea zării o lumină impresionantă. S-a crezut că este vorba despre o ambarcațiune de aproximativ 20 metri lungime, care are mai multe lumini reflectorizante.

Autorităţile locale au contactat Centrul de salvare din Halifax pentru a raporta incidentul. Li s-a comunicat că niciun avion nu era dat dispărut, iar pe radar nu se înregistra nicio anomalie. Toate ambarcațiunile de salvare au fost mobilizate şi trimise în larg pentru a cerceta misterul. Concluzia a fost una concisă, un obiect necunoscut s-a prăbuşit în apă. Scafandrii au căutat prin apă rece mai multe zile şi nu au descoperit nimic. Unii localnici au crezut că ceea ce s-a descoperit a fost ţinut secret, adevărul fiind mușamalizat în cele din urmă.

Au existat zvonuri că un obiect misterios a fost detectat de un sonar, iar echipele de salvare s-au îndreptat spre zonă. Acolo a fost descoperit şi un submarin rusesc care asista la întregul eveniment. În cele din urmă obiectele misterioase scufundate au dispărut că prin minune şi nu au mai fost zărite niciodată.

Dacă a existat acest scenariu sau nu, nimeni nu ştie. Toate rapoartele militare canadiene care au fost date opiniei publice nu au conţinut nicio explicaţie concretă. Evenimentul a fost catalogat off the record”, iar ceea ce au văzut martorii oculari s-a susţinut a fi pură ficţiune.

Loading...loading...
S-ar putea să-ți mai placă și