BISERICA, DOGME ȘI REALITĂȚI – HOMOSEXUALITATEA

În Biblie găsim puține pasaje despre homosexualitate. Cel mai cunoscut pasaj despre acest subiect este cel în care era descrisă viața în orașele Sodoma și Gomora.

De-a lungul timpului, multe cazuri de homosexualitate au zguduit biserica. În anul 2003, episcopul american Gene Robinson și-a declarat public homosexualitatea. În anul 2006, un celebru preot englez a recunoscut public că timp de 30 de ani a avut relații homosexuale.

Ceea ce a revoltat opinia publică din Marea Britanie a fost faptul că superiorii preotului englez cunoșteau date despre viața privată a preotului, dar au hotărât să tacă.

În Biserica ortodoxă din România, primul caz de homosexualitate a fost făcut public în anul 2009, atunci când Teoctist Nichiteanu a fost surprins făcând sex cu un tânăr, într-o chilie din Dealul Mitropoliei.

Tot în anul 2009, la Mănăstirea Căldarușani, Snagov, un părinte profesor și un părinte au fost acuzați că au întreținut relații cu un tânăr.
Biserica catolică este mult mai tolerantă cu asemenea fapte, față de cea ortodoxă.

Loading...

Papa Francisc și-a cerut scuze în mod public, pentru abuzurile sexuale pe care preoții catolici le-au făcut asupra copiilor și adolescenților. Papa a admis că în sânul bisericii există grupări gay. Toate aceste declarații au creat multe controverse în rândul enoriașilor.

Din punct de vedere psihologic, tendințele reprezentanților bisericii către homosexualitate și pederastie vin din perioada evului mediu și a inchiziției, atunci când biserica avea cea mai mare putere în istorie. Statutul de preot era rezervat exclusiv bărbaților. Femeia avea un rol secundar, acela de a face copii. Bărbații făceau sex între ei ca o validare a valorii lor.

Pederastia reprezenta ideea că bărbații tineri erau pregătiți pentru viață prin ritualuri sexuale. În istorie sunt celebre cazurile lui Lenoardo da Vinci și Michelangelo.

BISERICA

Cercetătorul Laurențiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Potențialului Uman din București a afirmat că o rușine pe obrazul bisericii este faptul că femeia nu este considerată egală cu bărbatul și nu are dreptul să intre în altar.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și